Završetak radova na izgradnji atletskog stadiona u Policama kasni već pet mjeseci, ali to nije bilo dovoljno trebinjskom Odjeljenju za prostorno uređenje da izvođaču radova „Integral inženjeringu“ iz Laktaša naplati penale, već mu je, kako to tradicija i nalaže, više puta produžen rok završetka radova.

atletski stadion trebinje (2).jpg

Radovi na izgradnji atletskog stadiona, čija je vrijednost oko milion maraka, trebali su, po najavi iz trebinjskog urbanizma, da budu završeni sredinom septembra prošle godine, ali su dva puta produženi.

Nakon toga su, svojevremeno, u urbanizmu tvrdili da „Integral“ radove mora da završi do kraja oktobra prošle godine, a da će mu ukoliko to ne uradi biti naplaćeni penali.

Međutim, to obećanje nadležni su zaboravili brže nego što su ga izgovorili.

Radovi još uvijek nisu završeni, a kada će napokon stadionu u Policama biti vraćena njegova stvarna namjena – nismo uspjeli da saznamo u Odjeljenju za prostorno uređenje, iako smo im upit preko službe za informisanje poslali još krajem januara.

U ovom Odjeljenju nastavljaju lošu praksu da građanima Trebinja ne objašnjavaju svoje postupke, iako su svi projekti značajni za cijeli grad i finansiraju se iz njegovog budžeta, koji "pune", ponovo, ti isti građani.

U „Integral inženjeringu“ kažu da ne postoji pravni osnov za naplatu penala, jer se radovi odvijaju po fazama.

Završeni su radovi na izgradnji sistema za drenažu i nosive konstrukcije staze. Polaganje tartan sloja će biti izvršeno čim vanjske temperature dozvole provođenje tehnološkog procesa, čime će radovi na ovom projektu biti završeni”, tvrde u Integralu.

Poslije prvog pisanja portala TrebinjeLive.info iz oktobra prošle godine, radovi su ubrzani, pa je svega nekoliko radnika dobilo ispomoć, a dovezene su i teške mašine.

Međutim, radovi, nažalost, još uvijek nisu završeni.

atletski stadion trebinje (1).jpg

A zbog kašnjenja radova najveću štetu trpe trebinjski sportski kolektivi. U prvom redu to je FK „Leotar“, koji prvenstvene utakmice igra, ni manje ni više nego u Bileći, dok atletičari odavno ne koriste stadion u Policama za svoje treninge.

Ovu investiciju trebinjska čaršija već naziva modernim „Skadrom u Policama“, a šale na račun investicije već mjesecima ne prestaju.

Moderni atletski stadion, kada se završi, imaće tartan stazu i rekvizite za treninge i održavanje takmičenja iz 27 atletskih disciplina.

Gornji sloj tartan staze će biti najtanji i od posebnog je materijala, kako bi zadovoljio standarde Međunarodne asocijacije atletskih federacija /IAAF/ i od nje dobio zadovoljavajući sertifikat.

Iza golova, biće urađena borilišta za bacačke i skakačke discipline - skok u dalj, skok s motkom, troskok, bacanja kladiva, diska, koplja.

Na stadionu će se moći održavati evropska prvenstva za mlađe uzrasne kategorije.

Radovi su počeli sredinom juna 2018., a finansiraju se iz budžeta za 2017, 2018. i 2019. godinu.