Gradski park u Trebinju, koji je uz objekat zatvorenog bazena u izgradnji, najviše oštećen tokom nezapamćenog olujnog vjetra, biće saniran do kraja dana, potvrđeno je za TrebinjeLive.info u nadležnim službama.

ciscenje grada nakon nevremena (7).jpg

Na uklanjanju iskrčenog drveća i polomljenih grana angažovano je više od 50 ljudi sa pet kamiona.

Osim radnika Komunalnog preduzeća, angažovani su i radnici Civilne zaštite, "Ekologije i bezbjednosti", Civilne zaštite HET-a, šumari, vatrogasci iz Lastve i Trebinja, te privatna preduzeća koja su ustupila mehanizaciju.

Na čišćenju cijelog grada angažovano je više od 100 ljudi.

ciscenje grada nakon nevremena (8).jpg

Posebne ekipe saniraju saobraćajne znakove, a vatrogasci pomažu građanima na saniranju krovova i drugih oštećenja na privatnim kućama, poslovnim i stambenim objektima.

Stanje u gradu nakon olujnog vjetra u 17.00 časova komentarisaće gradonačelnik Trebinja i predsjednik Štaba za vanredne situacije Mirko Ćurić.

Operativni dio štaba za vanredne situcije je u stalnom zasjedanju.

ciscenje grada nakon nevremena (6).jpg

Štab je danas donio zaključke kojim se na prvo mjesto stavlja bezbjednost građana, dok je svim ustanovama i preduzećima naliženo da stave na raspolaganje ljudstvo i mehanizaciju.

Građanima se preporučuje da bez prijeke potrebe ne napuštaju svoje domove dok traje upozorenje, a to je do sutra do 12.00 sati.

Olujni vjetar u Trebinju tokom noći, kada su i nastala oštećenja, dostizao je i do 100 kilometara na čas.

ciscenje grada nakon nevremena (5).jpg

ciscenje grada nakon nevremena (4).jpg

ciscenje grada nakon nevremena (2).jpg