Međunarodni sajam turizma po 41. put se organizuje na Beogradskom sajmu, a na njemu je učešće uzela i Turistička organizacija grada Trebinja.

sajam turizma trebinje (2).jpg

Štand od 36 kvadrata prepun je propagandnog materijala i fotografija Trebinja, ali i hercegovačkih proizvoda.

Veliki broj posjetilaca iz svih krajeva Srbije pažljivo su gledali materijale i pitali turističke radnike o najjužnijem gradu Republike Srpske.

Štand Turističke organizacije Trebinje posjetili su i profesor dr Slobodan Unković i vlasnik "Alco group" Miroljub Aleksić.

Direktor trebinjske Turističke organizacije Marko Radić rekao je da je ovaj sajam važan turistički događaj ne samo u regionu već i šire, dok su pozitivni odjeci sa prošlogodišnjeg sajma bili vidljivi i u turističkoj sezoni 2018. godine.

"Novitet ove godine je da na sajam organizovan prevoz za sve privredne subjekte u oblasti turizma sa područja Trebinja, kao što je Hercegovačka kuća, proizvođači smokava, vina, hotelijeri, s ciljem da još više pozicioniraju Trebinje kao turističku destinaciju", rekao je Radić.

Štand Grada Trebinja posjetila je i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač koja je istakla da Trebinje može ponuditi mnogo toga jer ima odličan geografski položaj, klimu, Stari grad.

"Trebinje je mediteran. Pametnom promocijom i dobrim radom imaćete još više uspjeha",  rekla je Kovač.

sajam turizma trebinje (1).jpg

Po drugi put u okviru štanda grada Trebinja predstavlja se i Hercegovačka kuća koja posluje u okviru Agrarnog fonda.

Direktor Agrarnoga fonda Veselin Dutina kaže da se na štandu mogu pronaći svi autohtoni hercegovački proizvodi kao što su med, vino, ljekovite kreme, likeri, džemovi, čajevi...

"Ovo je značajan sajam za nas jer turisti iz Srbije najviše svraćaju kod nas, a u perspektivi je da Hercegovačku kuću otvorimo i u Beogradu", naglasio je Dutina.

Ovogodišnji sajam turizma se organizuje pod sloganom "Leto je bliže nego što mislite", a zemlja partner je Bugarska.

Na njemu učestvuje 650 izlagača iz 38 zemalja.