Iako je prošlo tek nekoliko dana od prijevremenih izbora za gradonačelnika Trebinja i novog poraza opozicije, to je bilo taman dovoljno da se u Trebinju ponovo posvađaju opozicioni predstavnici, a ovoga puta koplja su ukrstili donedavni prvi saradnici - gradski odbor PDP-a i narodni poslanik Nebojša Vukanović.

SLAVKO VUKANOVIC.jpg

Svađa između PDP-a i Vukanovića kulminirala je već u ponedjeljak ujutro kada je na svom blogu objavio tekst "Dan poslije", u kome je optužio PDP da je sabotirao vlastitog kandidata za gradonačelnika Sašu Borjana.

"Posebno je sramno ponašanje predsjednika Grdaskog odbora PDP-a Trebinje Slavka Vučurevića, koji ne samo da nije rekao ni jednu riječ u kampanji, već je prema mojim saznanjima sabotirao dr Borjana", napisao je Vukanović.

U daljim optužbama naveo je da je sramotno što je Vučurević ostavio na cjedilu Borjana i Ljubišu Krunića, kada je situacija izrazito nepovoljna.

"Istina da je Slavkovo ignorisanje vjerovatno pomoglo Borjanu, jer se svakako treba distancirati od potrošenih i retrogradnih struktura, ali je odnos prema partijskim kolegama koji su mu puno valjali pokazao njegovo pravo lice", tvrdi Vukanović.

On je naveo da su neophodne radikalne promjene u načinu rada i organizaciji opozicije, te da je ubijeđen da će, ukoliko bude sloge, iskrenog odnosa i vrijednost rada, aktuelna lokalna vlast u Trebinju može promijeniti "u drugom poluvremenu, na redovnim lokalnim izborima 2020. godine".

U PDP-u nisu ostali dužni Nebojši Vukanoviću, navodeći da je tekstom "Dan poslije" razobličio sam sebe.

"Ovim tekstom Vukanović je potvrdio šta mu je bio cilj njegove navodne kampanje za gradonačelnika Trebinja, a to je samo reklamiranje i ništa više", navodi se u saopštenju Predsjedništva PDP-a.

Oni tvrde da su Vukanoviću krivi svi - opozicija i pozicija i oni koji su iznad njega.

"Predsjedništvo PDP-a Trebinje jednoglasno i sa gnušanjem se ograđuje od njegovog teksta 'Dan poslije' uz molbu da nam ubuduće ne pomaže i neka samoljubive pjesme o sebi pjeva negdje drugdje i sa nekim drugim", kaže se u saopštenju.

I dok se PDP i Nebojša Vukanović prepucavaju, u trebinjskom SDS-u mudro ćute. Ali, prema saznanjima portala TrebinjeLive.info ni u toj stranci "ne cvjetaju ruže".