U trebinjskom naselju Gorica počelo je okolno uređenje oko zgrade za boračke kategorije, za koje je iz budžeta grada izdvojeno oko 40.000 KM, potvrdio je Srni gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

boracka zgrada gorica uredjenje trebinje.jpg

Ćurić je istakao da će ovim projektom biti riješen problem prilaza samoj zgradi, ali i izgrađena nova parking mjesta, čime će stanarima biti obezbijeđeni bolji uslovi za stanovanje, s obzirom na to da u zgradi, porodica poginulih boraca, žive i porodice ratnih vojnih invalida.

"Mjesna zajednica Gorica je delegirala ovaj problem kao prioritet. Sredstva su obezbijeđena, a radovi će biti završeni u narednom periodu", naveo je Ćurić.

On je istakao da je ovim još jednom dokazano da za gradsku upravu kampanja ne traje 15 dana, već 365.

"Iako su izbori završeni juče, to je za nas u gradskoj upravi bila samo Formalnost, jer nema stajanja, idu lijepi dani i biće intenzivirana sva gradilišt u Trebinjua", kazao je Ćurić.

Stanovnici ove zgrade ne kriju oduševljenje. Poslije tri godine, od kada su uselili, napokon će imati adekvatan prilaz svojim stanovima.

"Hvala nadležnim što su naš problem uvrstili kao prioritet. Ovo će mojim komšijama i meni mnogo značiti", kaže je jedan od stanara zgrade.

Ključevi stanova u zgradi za boračke kategorije uručeni su 2016. godine.

U njoj se nalazi 11 stambenih-jedinica.

Vlada Republike Srpske je izgradnju ove zgrade izdvojila 387.000 KM, dok je grad Trebinje obezbijedio zemljište, projektnu dokumentaciju i inFastrukturne priključke.