Srpski teniser Novak Đoković dobio je večeras u Monaku, četvrti put u karijeri, nagradu "Laureus" za najboljeg sportistu svijeta.

novak djokovic.jpg

Đoković je bio laureat 2012, 2014. i 2015. godine, a sada se po broju priznanja izjednačio sa atletičarom Useinom Boltom, dok je prvi sa pet trofeja teniser Rodžer Federer. 

Konkurenti Đokovića ove godine bili su fudbaleri Luka Modrić i Kilijan Mbape, košarkaš Lebron DŽejms, vozač Formule jedan Luis Hamilton i atletičar Elijud Kipčoge. 

"Laureus" za najbolju sportistkinju pripao je američkoj gimnastičarki Simon Bajls. 

Nagrada za najbolji tim godine pripala je fudbalskoj reprezentaciji Francuske, koja je osvojila Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

Doskorašnja skijašica Lindzi Von dobila je nagradu "sportski duh" za veliki doprinos sportu u prethodnih 20 godina. 

"Laureus" za najveći proboj godine pripao je japanskoj teniserki Naomi Osaka, dok je nagrada za izuzetna postignuća pripala maratoncu Kipčogeu. 

Akademija Laureus za najveći sportski povratak izabrala je golfera Tajgera Vudsa, dok je "Laureus" za životno ostvarenje pripalo nekadašnjem treneru Fudbaleru Arsenala Arsenu Vengeru. 

Najbolji sportista sa invaliditetom je skijašica Henrijeta Farkašova, kratkovida djevojka koja se takmiči u alpskim disciplinama zajedno sa vodičem.