Trebinje je bilo domaćin 16. Kupa Trebinja i 9. Memorijala "Miloš Mrdić" na kome je Džudo klub "Leotar" osvojio ukupno 20 medalje i to četiri zlatne, tri srebrne i 13 bronzanih odličja.

dzudo.JPG

U kategoriji poletaraca srebro je osvojila Sofija Brborić u kategoriji do 15 kilograma, a Janja Runjevac bronzu do 32 kilograma. U ovoj konkurenciji najbolji su bili članovi Džudo klub "Akademac" iz Nikšića.

Kod mlađih pionira do 50 kilograma treće mjesto osvojili su Dragan i Marko Anđušić. Džudo klub "Akademac" iz Nikšića je bio najbolji i u ovoj konkurenciji.

Kod starijih pionira, Filip Striković osvojio je zlato u kategoriji do 42 kilograma i Vidak Maljević do 73 kilograma.

Treće mjesto osvojio je Stefan Radmilović do 42 kilograma, Stefan Mišković do 55 kilograma i Ivan Ćuzulan do 60 kilograma.

Najbolja ekipa je Džudo klub "Famos" iz Istočnog Sarajeva.

U konkurenciji kadeta, srebro je osvojio Nikola Striković do 60 kilograma.

Bronzu su osvojilio Božo Dunđerović do 50 kilograma, Viktorija Dunđerović do 57 kilograma, Nikola Striković do 60 kilograma, Lazar Milić do 66 kilograma i Vidak Maljević do 73 kilograma.

Najbolja ekipa kod kadeta je Džudo klub "Trebjesa" iz Nikšića.

Kod juniora, Igor Đurica do 66 kilograma i Božidar Vučurević do 81. kolograma osvojili su prvo mjesto, Srđan Anđušić je je u kategorji do 60 kilograma bio drugi, a treće mjesto osvojili su Nikola Striković, Lazar Milić i Pavle Šarenac do 60 kilograma.

Najbolja ekipa kod juniora bio je Džudo klub "Straševina" iz Nikšića.

Na takmičenju je učestvovalo oko 500 džudista iz 53 kluba iz sedam država i to Srbije, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Ukrajine, Švedske, Republike Srpske-BiH.