Rukometni klub „Leotar“ je u toku prve polovine 2019. godine planirao rukometnu manifestaciju pod nazivom „Mini rukomet 2019“ koja će obuhvatiti dječake uzrasta mlađih od 11 godina, odnosno godišta 2008, 2009, 2010. i mlađe u tri osnovne škole u Trebinju.

Bregovi.jpg

Organizator želi da na ovoj sportskoj manifestaciji okupi što veći broj učenika ovih škola, i da na taj način izvrši popularizaciju rukometa u našem gradu.

U prvoj polovini februara treneri i rukovodstvo kluba su posjetili sve tri osnovne škole u Trebinju i naišli na razumijevanje i podršku direktora i nastavnika u školama, gdje su se djeca vrlo rado odzavala pozivu za igru i učenje osnovnih pravila mini rukometa.

U naredna dva mjeseca u dogovoru sa nastavnicima povremeno će se držati časovi na kojima će se prezentovati osnovna pravila rukometne igre i vršiti obuka učenika po sekcijama. Obuku će vršiti treneri Rukomentog kluba „Leotar“ na čelu sa magistrom fizičkog vaspitanja i prvotimcem Leotara Aleksandrom Milojevićem koji će ujedno i rukovoditi ovom akcijom.

Pod platanima ili u Gradskom parku u aprilu i maju ove godine, zavisno od vremenskih prilika, improvizovaće se mini rukometno igralište sa mini rukometnim golovima. Na tom improvizovanom igralištu, koje će biti dostupno svim zainteresovanim sugrađanima, odvijaće se manifesatcija „Mini rukomet 2019“ koja će sigurni privući pažnju svih ljubitelja sporta i izvršiti popularizaciju rukometa i sporta uopšte u našem gradu a i šire.

Takmičenje će se odvijati u dva vikend dana (subota ili nedjelja), na način što će se prvi vikend takmičiti sekcije unutar škola i tu ćemo dobiti pobjednike u sve tri osnovne škole.

Drugi vikend dan nastavlja se takmičenje sekcija-pobjednika između škola za ukupnog šampiona manifestacije „Mini rukome 2019“.

Svi učesnici ove manifestacije dobiće od organizatora osvježenje i lanč pakete, medalje, besplatne majice i šortseve, nadamo se i još neke poklone koje će se pokušati obezbijediti od sponzora u narednom periodu. Pobjednici će biti nagrađeni peharima za najbolju ekipu, najboljeg igrača, najboljeg golmana, najboljeg strijelca i fer plej ekipu.

Specijalna nagrada za najbolje je odlazak na neki od turnira u našem okruženju u junu mjesecu 2019. godine, gdje će ovi dječaci odmjeriti svoje rukometno umjeće sa vršnjacima iz regiona.

Treba napomenuti da je Rukometni klub „Leotar“ jedan od rijetkim sportskih kolektiva, koji ne naplaćuje članarinu djeci koja treniraju u njihovoj školi rukometa. Dakle, Leotarova škola rukometa je besplatna.

U nedjelju 17.2.2019. godine u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ RK „Leotar“ organizuje prijateljske utakmice za sve tri mlađe uzrasne kategorije (kadeti, pioniri i predpioniri) na kome će učešće uzeti ekipe iz regiona- HMRK „Zrinjski“ iz Mostara i RK „Lovćen“ sa Cetinja.

Utakmice počinju u 9.00 časova, a planirano je da se sve utakmice odigraju do 14.00 časova.

Takođe, u subotu 16.2.2019. godine prvotimci RK „Leotar“, koji trenutno zauzimaju visoko peto mjesto na tabeli, nastavljaju drugi dio Premijer lige BiH utakmicom u Doboju protiv ekipe RK „Sloga“, nakon toga u sljedećem kolu 23.2.2019. godine gostuju ekipi RK „Slavija“ u Istočnom Sarajevu.

Leotar je oslabljen povredama nekoliko ključnih igrača Milojevića, Glendže i Draganića, ali trener Darko Tavrić i ostali članovi stručnog štaba vrijedno su radili sa ekipom u prethodne tri nedjelje i nadamo se dobrim partijama Leotara u drugom dijelu sezone koje će Leotar ostaviti u borbi za plej-of ovog takmičenja.

Ekipu su u pauzi napustili Bojović i Mićić, došao je novi igrač na bekovskoj poziciji Borko Vještica.Trebinjska publika će imati priliku da na djelu vidi Leotar 2.3.2019. godine kada nam u goste dolazi trenutno vodeća ekipa Premijer lige, RK „Bosna“ iz Visokog koja u svojim redovima ima nekoliko bivših BH reprezentativaca.