Pripadnici Policijske uprave /PU/ Trebinje u narednom periodu će pojačati prisustvo policije na tereu, na viši nivo podići preventivne aktivnosti, te da će ići kao boljoj saradnji sa građanima, najavio je novopostavljeni načelnik ove uprave Siniša Laketa.

sinisa laketa.jpg

Laketa je istakao da će policija posebnu pažnju posvetiti prema pojedincima koji su organima gonjenja poznati od ranije i koji svojim asocijalnim ponašanjem ugrožavaju bezbjednosnu situaciju u Trebinju i Hercegovini.

„Niko ne može da bude iznad zakona. Otvoreni smo za sve građane, ali ćemo onim koji pokušavaju da stvore ružnu sliku u Hercegovini dati do znanja gdje im je mjesto“, poručio je Laketa, koji je načelničko mjesto hercegovačke policije preuzeo krajem januara.

On je ocijenio da je stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva uprava na čijem je čelu - u januaru bilo dobro, dok je narušavanje javnog reda i mira za oko 30 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

„Broj krivičnih djela je smanjen za tri odsto u odnosu na januar 2018. godine“, naveo je Laketa.

Laketa je pozvao roditelje da povedu više računa o svojoj maloljetnoj djeci, posebno gdje se i u kom periodu kreću, jer dva maloljetna lica bili su izvršioci čak pet krivičnih djela – krađe i nanošenja tjelesne povrede.