U Trebinju će u martu početi radovi na izgradnji stambene zgrade za mlade bračne parove u kojoj će cijena kvadratnog metra stana koštati 1.250 KM, najavljeno je danas nakon potpisivanja ugovora o izvođenju radova između gradske uprave i firme „Kota konstrakšn“.

zgrada za mlade bracne parove trebinje.jpg

Zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić je istakao da će zgrada imati 40 stambenih jedinica i da će omogućiti mladim bračnim parovima povoljnije uslove za kupovinu stana u centru Trebinja.

On je rekao da se gradska uprava odlučila da uslovi konkursa, između ostalih, budu da bračni par ima primanja do 1.200 KM i da podnosilac zahtjeva nema preko 38 godina.

„Ovo je samo jedan od projekata grada Trebinja u borbi da mladi ljudi ostaju u Trebinju. Odlučili smo se za one mlade bračne parove koji imaju niža primanja i koji sebi iz tog razloga ne mogu da priušte stan u centru grada“, pojasnio je Ćurić.

Ćurić je kazao da je potpisivanju ugovora sa izvođačem radova prethodilo niz procedura kao što su izbor banke koja će kreditirati mlade bračne parove i izbor mladih bračnih parova koji zadovoljavaju uslove javnog poziva.

„Grad Trebinje je izradio projektnu dokumentaciju i ponudio lokaciju u bivšoj kasarni po najnižoj cijeni“, naveo je Ćurić.

Prema njegovim riječima, svih 40 stanova će biti unaprijed prodato što će olakšati i posao izvođaču radova.

Direktor „Kote konstrakšn“ Hajrudin Hećimović rekao je da je ova firma i do sada izvodila radove na stambenim objektima u Trebinju, navodeći da očekuje da radovi budu završeni u predviđenom roku od dvije godine.

„Imamo kvalifikovanu operativu i opremu. Radovi počinju u martu“, naveo je Hećimović.

On je istakao da je ukupna vrijednost radova 2.800.000 KM.

Zgrada za mlade bračne parove biće izgrađena u bivšoj kasarni u užem centru Trebinja.