FK „Leotar“ pobjednik je tradicionalnog „Kupa mimoze 2019“, nakon što je u finalu, poslije izvođenja penala, pobijedio FK „Zlatibor“ iz Čajetine rezultatom 4:3.

fk leotar kup mimoze (1).JPG

Trebinjci se nakon dužeg vremena vraćaju u Trebinje sa trofejom osvojenog turnira koji je ove godine imao jaku konkurenciju. Tu su bili član Prve lige Srbije (trenutno na drugom mjestu), FK „Sutjeske“ iz Nikšića (trenutno prvoplasirana ekipa u Prvoj ligi Crne Gore) i domaćina FK „Igalo“.

U prvom poluvremenu viđena je borbena utakmica sa par prilika sa obje strane, a istakli su se golmani Perišić iz Leotara i Divac iz Zlatibora. U 18. minuti sa desne strane centaršut Stojanovskog, a Tasić glavom šutira kraj lijeve stative golmana Perišića. U 32. minute Nikolić je ispred gostiju iz Čajetine, ali u zadnjem momentu loptu ispred praznog gola Milićić izbacuje u korner. Lukić u 42. minute šutira, ali Perišić je opet na mjestu.

Tokom drugog poluvremena bilo je još prilika koje nisu ostale realizovane i pristupilo se izvođenju penala.

U penal završnici golove za Leotar postigli su Mladen Perović, Čolić, Miloš Perović I Čeranić, a gosti su postigli samo tri pogotka.

Golman Risto Perišić odbranio je tri penala i dobio je pehar kao najbolji igrač turnira.

fk leotar kup mimoze (2).JPG

Nakon utakmice trener Rajko Mičeta se zahvalio organizatorima na odlično organizovanom turniru u sklopu kojeg je njegova ekipa odigrala dvije utakmice.

“Ekipa iz Čajetine je dobra I ona se bori za ulazak u Super ligu Srbije. Utakmica je bila dobra, borbena I čestitam svojim igračima I ljudima koji rade u klubu na osvojenom prvom mjestu”, rekao je Mičeta.

FK „Leotar“: Perišić, Čolić, Mićunović, Andrić (od 46. minuta Ćeranić), Ramić,  Mladen Perović, Vučić, Zečević, Miloš Perović, Nikolić,  Bokić ( od 46. Minuta Asanović). Trener: Rajko Mičeta.

FK „Zlatibor“: Divac, Milićić, Dragačević, Tasić, Tomković, Živanović, Jokić, Stojanovski, Vukićević, Lukić, Stojanović. Trener: Predrag Ristanović.

fk leotar kup mimoze (3).JPG