Kandidat koalicije "Trebinje zaslužuje bolje" za gradonačelnika Saša Borjan istakao je večeras na tribini u mjesnoj zajednici Zasad da se mora više razmišljati o mladim ljudima, koji sve više napuštaju svoj rodni grad, ali i angažovanije raditi na privrednom ambijentu.

borjan.jpg

Borjan je istakao da plan njegovog tima predviđa da se zaposli svaka majka koja se odluči da rodi dijete, dok će svako dijete dobiti po 500 KM jednokratne pomoći.

"Vodićemo računa i o porodicama sa četvoro djece. Svaki drugi supružnik će biti zaposlen, a svako dijete takvih roditelja imaće besplatan vrtić, udžbenike, ekskurziju", naveo je Borjan.

On je istakao da je aktuelna trebinjska vlast do sada potrošila 60 miliona KM budžetskih sredstva i devet miliona KM kreditnih sredstava, ali da se ne mogu vidjeti završeni projekti, jer ih nema.

"Koliko će ljudi raditi u gradskom parku? Potrošili su 1.100.000 KM na njegovo uređenje", naveo je Borjan, ističući da su Trebinjci pod velikim pritiskom, ucjenama i reketom.

Borjan je optužio predstavnike lokalne vlasti da su podijelili omladinu i penzionere, zbog čega mladi odlaze u Dubrovnik, a penzioneri djeluju u dva udruženja.

"Mi nećemo dijeliti ljude", kazao je Borjan.

Prisutnim su se obratili i narodni poslanici Ljubiša Krunić, Branko Butulija, Nebojša Vukanović i Draško Stanivuković.