Kada bi prijevremeni izbori za gradonačelnika Trebinja bili održali sutra, kandidat SNSD-a Mirko Ćurić ostvario bi ubjedljivu pobjedu nad protivkandidatom koalicije "Trebinje zaslužuje bolje" Sašom Borjanom sa razlikom od 28 odsto, navodi se u istraživanju javnog mnjenja koje je za potrebe jedne političke partije uradila agencija iz Beograda.

istrazivanje srna.png

Ovo istraživanje, koje je u posjedu Srne, pokazuje da bi se oko 61 odsto ispitanika izjasnilo da bi sigurno, a 21 odsto da bi vjerovatno izašlo na izbore. 

Na izbore vjerovatno neće izaći šest odsto ispitanika, osam odsto je onih koji sigurno ne bi ispunili svoje građansko pravo, a svega četiri odsto nije željelo da odgovori na ovo pitanje. 

Od onih koji bi sigurno ili vjerovatno izašli na izbore, za kandidata SNSD-a Mirka Ćurića glasalo bi njih 62 odsto, za kandidata opozicije Sašu Borjana 34 odsto, dok ni za jednog od kandidata ne bi glasalo četiri odsto ispitanika. 

Istraživanje, koje se odnosilo na ispitivanje stavova građana Trebinja da li će izaći na prijevremene izbore i kome će ukazati svoje povjerenje, provedeno je telefonskim putem, metodom slučajnog odabira od 4. do 7. februara na teritoriji grada Trebinja, na reprezentativnom uzorku od 361 ispitanika. 

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Trebinja biće održani 17. februara. 

Trebinjci će moći da glasaju između dva kandidata - Mirka Ćurića koji je prijedlog SNSD-a i koga je podržalo još devet političkih partija /SP, DNS, Ujedinjena Srpska, PUPRS, SRS "Dr Vojislav Šešelj", Pokret za Trebinje, DEMOS, NDP i Prva SDS/ i Saše Borjana, kandidata koalicije "Trebinje zaslužuje bolje" koju čine PDP i SDS.