Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je da Vlada Srpske ima obezbijeđena sredstva za sve investicije koje je započela u Trebinju i očekuje da će svi ti projekti biti završeni.

IMG_20190208_757.jpg

Višković je, nakon sastanka sa zamjenikom gradonačelnika Trebinja Mirkom Ćurićem, rekao da je za ovaj grad veoma značajan projekat sistema za navodnjavanje, gdje je već završena prva faza radova.

"Već smo pokrenuli razgovore sa Svjetskom bankom o drugoj fazi koja je vrijedna nekoliko miliona KM. Time bismo doveli i vodu za navodnjavanje na zubački plato, kako bi i tamošnji mještani imali veće prihode od svog rada", naveo je Višković.

On je istakao i da je za Trebinje, a samim tim i cijelu Hercegovinu, veoma značajna izgradnja novih energetskih objekata, navodeći da je već raspisan međunarodni tender za finansiranje i izgradnju hidroelektrane "Dabar", dok će do kraja februara biti oformljeno zajedničko preduzeće Srpske i Srbije za izgradnju elektrana "Foča" i "Paunci".

"Uskoro će biti raspisan i tender za izgradnju hidroelektrane `Buk bijela`, a uporedo radimo i na pripremi projektne dokumentacije za izgradnju novog puta od Foče do Tjentišta", rekao je Višković i najavio da će biti rekonstruisan put od Trebinja do Ljubinja.

Višković je istakao da ga veoma raduje rad trebinjskog Gradskog savjeta, koji okuplja iskusne ljude koji su se dokazali u svojim strukama, što bi, kako je naveo, trebao da bude primjer i drugim gradovima u Republici Srpskoj.

Ćurić je zahvalio premijeru Viškoviću za podršku koju Vlada Srpske pruža Trebinju, navodeći da se svi projekti odvijaju planiranom dinamikom.

On je upoznao Viškovića da je budžet grada stabilan i da su u njemu planirali milionska sredstva za investicije.

"Očekujem da se nastavi ovako dobra saradnja grada Trebinja i Vlade Srpske", rekao je Ćurić.