Sastanak premijera Republike Srpske Radovana Viškovića sa 26 članova gradskog savjeta oduševilo je prvog čovjeka naše vlade, koji je u izjavi za medije istakao da će njegov prijedlog biti da ovakvo radno tijelo imaju svi gradovi u Srpskoj.

gradski savjet trebinje.jpg

Premijer je sa članovima savjeta razmjenio mišljenja, a u razgovoru sa njima priznao im je da nije očekivao da na jednom mjestu može da razgovara sa svim ljudima koji su u proteklim godinama doprinijeli različitim oblastima života u najjužnijem gradu Srpske.

Na sastanku su bili bivši predsjednici opštine Trebinja, te ugledni rukovodioci brojnih preduzeća u Trebinju decenijama unazad, koji se i danas smatraju simbolima tih radnih subjekata.

"Očekivao sam nešto sasvim drugačije. Kako to kod nas obično biva - savjet k'o savjet. Međutim, iznenadio sam se. Vaša pitanja, sugestije i komentari su me iznenadili", rekao im je Višković.

A ni članovi savjeta nisu ostali dužni, pa su dali konstruktivna mišljenja iz različitih oblasti u kojima su proveli radni vijek.

Koliko je ovo tijelo oduševilo premijera pokazuje i činjenica da će, ukoliko gradovi ne uspiju sami da organizuju ovakve savjete, predložiti regionalno organizovanje za svaku regiju pojedinačno.

Gradski savjet osnovan je sredinom prošle godine na inicijativu bivšeg gradonačelnika Luke Petrovića, a ima ulogu savjetodavnog tijela.

Gradski savjet broji 26 članova koji su nekad obavljali važne funkcije u javnom, privrednom i društvenom životu i rješavali važne probleme Trebinja, a danas su u penziji.

Najstariji od njih je dugogodišnji direktor "Hidroelektrana na Trebišnjici" Rade Runjevac, a najmlađi bivši direktor Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske Milenko Čokorilo.