FK „Leotar“ je finalista na tradicionalnom 37. „Kupu mimoza“ jer je u polufinalnoj utakmici bio bolji od FK „Igalo“ nakon izvođenja jedanaesteraca 7:6 (u regularnom dijelu 1:1).

Fk leotar.jpg

Domaćini su poveli u 85. minutu, a Trebinjci su golom Miloša Perovića dva minuta kasnije izjednačili na 1:1.

Protivnik u finalu znaće se nakon današnje druge polufinalne utakmice između FK „Zlatibor“ iz Čajetine i FK „Sutjeska“ iz Nikšića.

U toku dosadašnjeg dijela priprema igrači odrađuju ono što je stručni štab zacrtao tokom priprema.

Ono što je planirano to je i odrađeno na terenu (u kasarni), teretani i dvorani.

Do sada su odigrane tri utakmice u šest dana. U prvoj utakmici pobijeđen je u Nikšiću član Treće lige Crne Gore FK „Polet Stars“ sa 4:2 (2:1), a golove su postigli Bokić, Asanović, Ćeranič i Spaić.

Nakon toga protiv prvoplasirane ekipe Prve lige Crne Gore FK „Sutjeska“, tim sa Polica poražen je u odličnoj utakmici sa rezultatom 1:0 (0:0), a gol je postigao Vlaisavljević u 77. minutu.

Juče je odigrana treća utakmica protiv člana Druge lige Crne Gore FK „Igalo“ na „Turniru Mimoza“.

Na Police su došli Nemanja Nikolić koji je igrao u FK „Bokelj“, Mladen Perović iz FK „Famos“, Ivan Asanović iz FK „Berane“, Rajko Ćeranić iz FK „Mladost“ iz Gacka i Aleksandar Čolić iz FK „Loznica“.

Očekuje se još jedan dolazak u veznom redu čime bi se zaokružio spisak pojačanja.

Od igrača Begenišić ima povredu zadnje lože, a FK „Leotar“ su napustili Medan, Biberdžić, Cimirot, Mrkaić i Vujović.

Prema riječima trenera Rajka Mičete ima još mjesec dana do početka prvenstva i do tada će njegova ekipa naporno raditi.

„Svi igrači koji su počeli pripreme dobili su minutažu i opet će ih dobijati tokom priprema. Želim da svi pokažu šta znaju i u narednim utakmicama zaokružićemo broj od 22 igrača koji će iznijeti proljetnu polusezonu“, rekao je Mičeta.

Leotar će u nedjelju da odigra finalnu utakmicu na turniru u Igalu, a nakon toga očekuje ga utakmica protiv FK „Sutjeska“ iz Foče, a u planu je odigravanje još pripremnih utakmica do početka prvenstva.