Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je da su tri pacijenta preminula od posljedica teških akutnih respiratornih infekcija, dva pacijenta u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i jedan u opštoj bolnici u Trebinju.

bolnica-trebinje.jpg

Radi se o osobama mlađe, srednje i starije životne dobi, sa brojnim komorbiditetima i u teškom opštem zdravstvenom stanju.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske svakodnevno prati epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj i regionu, kao i informacije Evropskog centra za kontrolu bolesti i Svjetske zdravstvene organizacije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Navedeno je da je u toku je prikupljanje podataka iz svih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj za izvještaj za šestu nedjelju koji će javnosti biti dostupan u utorak.

"Još jednom podsjećamo građane da je neophodno primjenjivati mjere lične, a posebno respiratorne higijene kao i higijene prostora u kojem živimo i radimo te da prilikom kućnih i posjeta u bolnicama poštuju preporuke nadležnih ustanova", navodi se u saopštenju Instituta za javno zdravstvo RS.