U rekonstrukciju fiskulturne dvorane osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški" grad Trebinje i ambasada Bugarske u BiH uložili su oko 120.000 KM, čime su omogućeni adekvatni uslovi za održavanje nastave fizičkog vaspitanja za sve osnovce iz najveće trebinjske mjesne zajednice.

skola gorica (2).jpg

Zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić istakao je da je rekonstrukcija podrazumijevala rekonstrukciju podne podloge i postavljanje novog parketa, te stavljanje novog izalacionog materijala i adaptaciju svlačionica.

Ćurić je istakao da je sanirana i kanalizaciona mreža i zamijenjeno šest velikih prozorskih otvora.

"Renoviranje podne podloge i otvora koštalo je oko 93.000 KM, dok je 23.000 KM potrošeno za rekonstrukciju svlačionica", naveo je Ćurić.

On je istakao da će grad i u narednom periodu podržati sve projekte koji se tiču obrazovnih ustanova u Trebinju, napominjući da je urađena i rekonstrukcija fasade srednjoškolskog centra.

Direktor osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški" Milorad Nadaždin zahvalio se gradu i bugarskoj ambasadi što su realizovali ovaj, kako je naveo, značajan projekat za sve učenike ove ustanove.

Predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak napomenuo je da je ambasada Bugarske u BiH i ranije pomagala trebinjske obrazovne ustanove i naglasio da su donirali sredstva i za nove otvore i ulazna vrata na Centru srednjih škola i Gimnaziji „Jovan Dučić“.

skola gorica (1).jpg