Kandidat za gradonačelnika koalicije "Trebinje zaslužuje bolje" dr Saša Borjan istakao je danas da je veoma neprijatno iznenađen kada je u subotu veče tribinu u naselju Gorica morao da održi u mraku ispred prostorija mjesne zajednice, jer su ulazna vrata bila zaključana.

PDP borjan krunic vukanovic.jpg

Borjan je istakao da su tribinu prijavili Odjeljenju za opštu upravu, poštujući pravila gradske i centralne izborne komisije.

"Međutim, naišli smo na zaključana vrata i ugašena svjetla u prostorijama mjesne zajednice. Bili smo prinuđeni da tribinu održimo ispred prostorija mjesne zajednice. Čak je i lampa koja je ispred mjesne zajednice bila ugašena. Bili smo u potpunom mraku", naveo je Borjan.

On je istakao da je ovo jasna poruka da je Trebinje u mraku slobode govora i političkog djelovanja.

Predsjednik regionalnog odbora PDP-a za Hercegovinu Ljubiša Krunić naveo je da je u Trebinju, nakon dešavanja u Gorici, na sceni sumrak demokratije, dok u svim krajevima Republike Srpske vlada mrak.

"Nadam se da će doktor Borjan - častan, pošten obrazovan i pametan čovjek, koji je bez mrlje u karijeri, upaliti svjetlo nade u našem gradu 17. februara", naveo je Krunić.

Član koalicije "Trebinje zaslužuje bolje" Nebojša Vukanović istakao je da u Trebinju od 1948. godine nije vladala atmosfera straha i opšte napetosti.

"Nikad nisu vršene ovakve opstukcije da kandidatu opzicije za gradonačelnika budu zaključana vrata pod sramnim obrazloženjem da na zahtjevu upućenom Odjeljenju za opštu upravu nije bilo kontakt informacija. Trebali su samo da dođu u 18.00 sati, u koliko je bila zakazana tribina, i otključaju vrata", naveo je Vukanović.

Prema Vukanovićevim riječima, prema kandidatu opozicije Saši Borjanu na sceni je medijski mrak javnih medija u Trebinju i Republici Srpskoj.

On je pozvao sve građane Trebinja da 17. februara glasaju za Borjana, koji je, kako je rekao, istinski talas novog, mladog, neiskvarenog i poštenog intelektualca.

Vukanović je istakao i da će po prvi put podnijeti tužbu protiv određenih medija koji su juče prenijeli tekst "Najveći neprijatelj Republike Srpske", u kome se, između ostalog, navodi da on sarađuje sa Bošnjacima i da ima dvije vile - po jednu u Trebinju i Dubrovniku.

Na navode koalicije o zaključanim ulaznim vratima prostorija mjesne zajednice Gorica, regaovalo je Odjeljenje za opštu pravu, u kome navode da je u pitanju insceniran događaj u kome su glavni akteri opozicioni predstavnici u Trebinju.