Skoro do ponoći sinoć je trajao uviđaj na nekadašnjem rudarskom kopu Vihovići u Mostaru, gdje je u 19.30 sati J. Dž.(17) hicima iz automatskog oružja izrešetao vršnjaka D. V.

policija-cjb-trebinje.jpg

J. DŽ. se nakon svirepog ubistva sam prijavio policiji, a portal "Avaz.ba" piše da je vršnjaka ubio zbog novčanog duga. Zvaničnih saopštenja o motivima ubistva još uvijek nema.

Nakon što se J.Dž. predao policiji, istražitelji su, zajedno s dežurnim kantonalnim tužiocem, na licu mjesta pronašli automobil hjundai u kojem se nalazilo tijelo ubijenog mladića.

Tokom dana će biti urađena obdukcija u Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg te se čeka dolazak ljekara obducenta iz Sarajeva.

Automobil hjundai je prevezen u krug sjedišta MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, gdje će sva neophodna vještačenja raditi pripadnici Sektora kriminalističke policije.

U policiji još provjeravaju da li je J. Dž. s Vihovića do Policijske uprave Mostar došao pješice, kako je to i izjavio, a takođe preduzete su sve neophodne istražne radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja ovog ubistva, koje je šokiralo stanovnike grada na Neretvi