Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Borjan počeo sa kampanjom - Trebinjci zaslužuju bolji život od onoga koji im je ponudila sadašnja vlast

Kandidat koalicije "Trebinje zaslužuje bolje" za gradonačelnika Trebinja na prijevremenim izborima Saša Borjan rekao je da građani Trebinja zaslužuju bolji život od onoga koji im je ponudila aktuelna lokalna vlast.

borjan pocetak kampanje.jpg

Borjan je istakao da će, ukoliko dobije podršku građana Trebinja, najveću pažnju posvetiti mladim ljudima, koji napuštaju rodni grad i odlaze da rade u susjedni Dubrovnik.

"Samo prošle godine Trebinje je napustilo 1.300 mladih ljudi. A proteklog utorka 30 naših sugrađana podiglo je radne knjižice i otišli su da rade u Dubrovnik. Razlog za ovakvo stanje je da aktuelna lokalna vlast nije uspjela da nametne pozitivan privredni ambijent", naveo je Borjan.

Prema njegovim riječima, u koalicionom programu jasno su istaknuta rješenja kako da se u Trebinje dovedu novi investitori i kako da se zadrže postojeći.

Govoreći o penzionerskoj populaciji, Borjan je kazao da u ovom gradu ima oko 8.000 penzionera, čija je prosječna penzija oko 350 KM, zbog čega će, kako je rekao, svaki penzioner na mjesečnom nivou imati naknadu iz gradskog budžeta.

Borjan je naglasio da je najveći problem što su u Trebinju 1994. godine rođene 872 bebe, a 2018. tek 287 beba, dok je u odnosu na 2017. prošle godine rođene čak 52 bebe manje.

"Ovo je pokazatelj da  aktelna vlast nije doprinijela pronatalitetnoj politici i unapređenju ovog važnog pitanja. Zato smo mi u našem programu dali konkretna rješenja kako ovo popraviti", poručio je Borjan.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović istakao je da doktoru Borjanu i njegovim koalicionim partnerima predstoji velika petnaestodnevna borba u kojoj se bore za normalno i slobodno Trebinje.

"Važno je da je doktor Borjan konkretan u planovima kako vidi razvoj Trebinja. Taj program pokazuje njegovu jasnu namjeru da priđe svakom čovjeku i ponudi mu svoju viziju razvoja ovog grada", naveo je Borenović.

Podršku Borjanu danas su dali i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, narodni poslanici Ljubiša Krunić, Nebojša Vukanović i Branko Butulija.

Koaliciju "Trebinje zaslužuje bolje" čine PDP i SDS.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Trebinja biće održani 17. februara.

Izbori su raspisani jer je Luka Petrović preuzeo dužnost generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske.

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja