Nevesinjka i Mostarka koje su optužene za krađu u tržnom centru u Splitu, tvrde da su svu garderobu platile i da za istu imaju fiskalne račune.

Racuni.jpg

“Taj dan smo bile u Splitu, gdje smo obavile shoping koji smo naravno i platile“, navedeno je u demantiju koji je upućen na tekst koji je objavila "Slobodne Dalmacije"  u kojem se navodi kako su dvije Hercegovke izvršile krivično djelo krađe u tržnom centru u Splitu, a koji su prenijeli brojni mediji u BIH.

Za ove tvrdnje, kažu, imaju i dokaze.

,"Imamo orginale fiskalne račune koji su izdati u subotu za svaki komad robe što je kupljen. Ništa drugo od navedenog nije istina! Znamo iz kog razloga i zašto nam je smješteno, ali advokat nas je savjetovao da ne navodimo detalje jer je tužba u procesu“, navedeno je u demantiju.

Slobodna Dalmacija je u tekstu navela kako su Slađana S. iz Mostara i Nataša R. iz Nevesinja ukrale iz trgovačkog centra „City Center one“ robu u vrijednosti od 17.450 kuna.

‘’I jedna i druga su uzele dosta komada robe i krenule svaka u svoju kabinu gdje su sa odjeće skinule zaštitu, etikete i cijene, a robu su potrpale u svoje torbice i ruksake te su nakon toga izišle iz trgovine. Alarm pri izlazu, zbog skinute zaštite sa proizvoda, nije zvonio, ali je ipak prodavačica primjetila njihovo sumnjivo kretanje nakon izlaska iz kabine i nagli odlazak iz prodavnice te je odmah o tome obavijestila službu obezbjeđenja. Kada su ih sustigli žene su bile na parkiralištu, gdje su zadržane do dolaska policije. Dakle, u centar su ušle oko 18.00 sati, a zaustavljene su na parkingu dvadeset minuta kasnije. Nakon hapšenja obje su dovedene u prostorije Druge policijske stanice, gdje je nad njima provedena krim-obrada i obje su zaradile kaznene prijave za krađu, a ukradena roba je vraćena. Odvedene su nakon toga i pritvorskom nadzorniku, a potom i na ispitivanje na Opštinsko državno tužilaštvo. Krivična prijava za krađu ide u redovni postupak u kojem se ove dvije ino-kradljivice moraju pojaviti. Tužitaštvo je tražilo, a istražni sudija i odobrio da im se objema izreče mjera opreza – oduzimanje putnih dokumenata do okončanja postupka te su nakon toga obje puštene na slobodu“, stoji u tekstu Slobodne Dalmacije.