Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić tek što je preuzeo predsjedavanje sjednicom, morao je i da je prekine na 10 minuta, jer nije mogao da zaustavi verbalni sukob između hercegovačkih poslanika.

narodna skupstina.jpg

Ovoga puta verbano su se sukobili SNSD-ov Ilija Tamindžija i PDP-ov Ljubiša Krunić. Nakon serije međusobnih optužbi, koje su nastavili i nakon što su im isključeni mikrofoni, Bratiću nije preostalo ništa drugo neko da da desetominutnu pauzu.

Na pauzu su poslanici otišli uz Bratićevcu opasku kolegama Hercegovcima "da više stanu, da se i Krajišnici malo čuju".

Pauzi je prethodilo izlaganje poslanika Krunića, koji je iznio niz optužbi prvo na račun lokalne vlasti u Trebinju, navodnoj kupovini glasova, skupom parkingu, a zatim se dotako i njemu omiljene teme o proteklom ratu.

Govorio je Krunić i o izdajnicima, hrabrom nevesinjskom narodu i rodbinskom zapošljavanju.

Ni Tamindžija nije ostao dužan, pa je potpredsjedniku Bratiću stavio do znanja da neće glasati ni za jedan prijedlog za koji bude glasao poslanik Krunić, navodeći da je PDP-ov poslanik kriv za propast pojedinih firmi u Trebinju.

Krunić je odgovoran, kaže Tamindžija, za propast Izolatera i Neimarstva.

A Narodna skupština tek je zanimljiva kada teme prokomentariše poslanik Nebojša Vukanović.

Tako je Vukanović, osim "ispitivanja ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača", naveo i da ministar energetike Petar Đokić ima lažnu diplomu sa beogradskog ekonomskog fakulteta.

On je govorio i o brojnim opasnostima koje vrebaju od GMO hrane, koju bi pojedinci da legalizuju.

Možda baš zbog ovoga i ne čudi što se sjednice Narodne skupštine u Hercegovini redovno prate, i što se upadice, replike i komentari narodnih poslanika iz našeg kraja nakon svakog zasjedanja prepričavaju uz prvu jutarnju kafu.