U Dubrovniku se jutros dogodilo dvostruko ubistvo i samoubistvo.

dubrovnik.jpg

"Utvrđen je identitet osoba koje su rano jutros u beživotnom stanju pronađene u stanu u ulici Prijeko, u Dubrovniku. Radi se o dvije muške osobe u dobi od 64 i 77 godina, te jednoj ženskoj osobi u dobi od 53 godine. Utvrđeno je da je smrt nastupila nasilnim putem. Ranjena osoba, prevezena u dubrovačku bolnicu, je 74-godišnja žena", stoji u saopštenju policije od ranije.

Kako saznaje index.hr, razlog dvostrukog ubistva i samoubistva leži u porodičnim razmiricama.

Ubica, kojeg dubrovački mediji spominju kao dugogodišnjeg mornara, a identifikuju kao Đ.B., ubio je punca M.T. pa suprugu L.B., a onda je presudio sebi.

Prvo je, kako nezvanično saznaje zagrebački portal, pucao u 74-godišnju punicu. Nju je ranio, a ona se uspjela spasiti tako što se zaključala u jednu sobu u stanu koji se nalazi na drugom spratu i od tamo zvala policiju.

Potom je ubio punca. U međuvremenu je njegova supruga istrčala vani dozivajući pomoć.

Krenuo je za njom i ubio je na stubištu. Odmah potom je presudio i sebi, najvjerovatnije hicem u glavu. Pao je na nju, a tako ih je našla i policija.

Navodno je riječ o muškarcu koji je već ranije imao dosta problema sa zakonom, a na to su se nadovezali veliki porodični problemi.

U stanu ih je bilo četvoro, a preživjela je 74-godišnja punica koja je iz sobe zvala policiju.

Policija je zaprimila dojavu oko 6.50 sati kako se u stanu nalaze tri beživotna tijela.