U 9. kolu Premijer lige BiH ŽKK "Leotar 03" je na domaćem parketu izgubio od KK "Orlovi" iz Banjaluke rezultatom 66:75 (10:20, 20:16, 19:17, 17:22).

zkk leotar 03 premijer liga.JPG

Nakon pet zaredom dobijenih utakmica "malene" su poražene od protivnika koji im je ostao veliki dužnik u finalu Kupa Republike Srpske. Očekivao se revanš Banjalučankama i svi su se potajno nadali najboljem, ali se to nije dogodilo.

Igračice trenera Milorada Nadaždina su dobro ušle u utakmicu. Povele su i vodile sve do osmog minuta i rezultata 10:9. Tada gošće za dva minuta prave seriju 0:11 i nakon prve četvrtine rezultat je 10:20. Treba istaći da su u ovoj četvrtini domaće igračice promašile osam slobodnih bacanja, zbog čega se uvukla nervoza u njihove redove.

U drugoj četvrtini "Leotar 03" je uspio smanjiti razliku tako da se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 30:36, što je davalo nadu u preokret. Nada u preokret pojavila se u 27. minutu pri rezultatu 47:47, kada su Trebinjke imale šansu da dođu u vođstvo, ali lopta nakon dugog "premišljanja" nije prošla kroz mrežicu.

To gošće kažnjavaju i zaredom pogađaju dvija koša za tri pogotka i bježe na plus šest, ali do kraja četvrtine domaće igračice smanjuju i u posljednju četvrtinu ulazi se sa rezultatom 49:53.

U četvrtoj četvrtini igračice iz Banjaluke su dodale gas i u 35. minutu vode sa 59:75 i 16 koševa razlike je najveća razlika na večerašnjoj utakmici. Do kraja su Trebinjke smanjile rezultat na konačnih 66:75.

Trener Milorad Nadaždin je rekao da su dva promašena zicera, promašene slobodna bacanja unijela nervozu u njegovu ekipu i da čvrstu, snažnu igru koju su pokazali u finalu Kupa večeras nisu ponovili. 

"Malo smo razočarani nakon poraza, ali to je naše sazrijevanje. Mi moramo proći gomilu ovakvih utakmica i sve je ovo za nas nešto novo. Ključna stvar je i rano ulaženje Jovane Milaković u problem sa ličnim greškama", istakao je Nadaždin.

Dobru partiju pružile su kod domaće ekipe Milaković koja je imala dabl-dabl učinak od 14 koševa i 11 skokova, Kešeljević 28 i Pažin sa 14 koševa, a kod gošći Zeljković sa 18 i Šobot sa 15 koševa bile su najefikasnije.

Nakon devet kola "Leotar 03" ima pet pobjeda i tri poraza.

U sljedećem kolu ŽKK "Leotar 03" igra na domaćem parketu protiv ŽKK "Željezničar" iz Sarajeva.

ŽKK "Leotar 03": Kešeljević 28, Gudelj 6, Šapurić, Milanović 2, Tomašević, Dostinić 2, Pažin 14, Milaković 14, Putica, Papović, Gordić, Radovanović. Trener: Milorad Nadaždin.

KK "Orlovi": Vasilić 14, Simić, Popović 7, Marjanović, Zeljković 18, Domuzin 12, Šobot 15, Božić, Orašanin, Babić 9. Trener: Aleksandra Musić.