Novak Đoković savladao je Rafaela Nadala sa 3-0 u setovima i tako osvojio svoju sedmu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije.

Novak djokovic australijan open.jpg

Novak Đoković održao je pravi teniski čas najvećem rivalu Rafaelu Nadalu i osvojio titulu na Australijan openu!

Đoković je u duelu koji je od prvog do poslednjeg poena ličio na sve samo ne na meč dvojice najboljih igrača sveta skavio rezultatom 6:3, 6:2, 6:3.

Novak je na taj način stigao do rekordnog, sedmog trofeja u Melburnu i prestigao Roja Emersona i Rodžera Federera sa kojim je dijelio prvu poziciju.

Ovo je srpskom igraču 15. Grend slem u karijeri i treći uzastopno, pa će u Parizu moći da ponovi uspjeh iz 2016. kada je u istom trenutku držao sve najveće pehare u svom vlasništvu.

U sudaru titana, kako su svi mediji opisali finale, na terenu Rod Lejver arene pitao se samo jedan teniser - Novak Ðoković.

Srpski as je sjajno servirao (80 odsto uspješnosti poslije prvog i 84 poslije drugog servisa), a koliko je bio dominantan potvrđuje i podatak da je Nadal samo jednom imao brejk loptu i to u trećem setu, za ukupno nešto više od dva sata igre.

Protiv današnjeg rivala poveo je 28-25 u pobjedama u najvećem teniskom rivalstvu svih vremena i stigao na samo dva trofeja manje od Nadala. Ispred njih je samo Rodžer Federer sa 20 osvojenih Slemova.