U Odjeljenju za prostorno uređenje grada Trebinja svjesno krše zakonodavstvo Republike Srpske nepoštujući pravne akte koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske (Zakon o slobodi pristupa informacijama), dok građanima Trebinja koji su ih birali ne žele da pojasne detalje projekata koje planiraju ili su ih svojevremeno obećali a još uvijek ih nisu realizovali.

gradska-administracija-trebinje-e1453212610766.jpg

Muk u trebinjskom urbanizmu traje već sedmicama, kao i njihovi brojni projekti koje su započeli ali nisu u stanju još uvijek da ih završe. A najgore od svega je što su građanima Trebinja obećali i druge brojne investicije koje su već trebale da budu realizovane, ali još uvijek nisu završili ni neophodnu dokumentaciju.

Možda to najbolje govori o koliko vrijednim ljudima se radi.

Posljednje u nizu ćutanje nadležnih u urbanizmu je na tri vrlo jednostavna upita portala TrebinjeLive.info - o uređenju staza u gradskom groblju, saniranju gradskih trotoara i izgradnji treće saobraćajne trake od kružnog toka kod palate pravde do autobuske stanice.

Ni na jedno od ovih upita nismo dobili odgovor. Ne možemo ni da zamislimo šta bi se dogodilo da smo ih 17. decembra 2018. godine, kada smo im uputili ova tri upita, pitali o kašnjenju skoro svih projekata koje su pokrenuli, o njihovoj nemarnosti i neodgovornosti koja je očigledna u posljednjih nekoliko mjeseci na nekoliko važnih projekata.

Ali su zato u urbanizmu pokušali da se opravdaju za neke druge lokalne medije, međutim, očigledno je da ih mediji za sve moraju napominjati kako bi se pokrenuli sa mrtve tačke.

Ali i o tim stvarima pisaćemo detaljno u narednim danima, što će, vjerujemo, i te kako zanimati trebinjsku javnost, kako bi vidjela kolike "radnike" plaća.

S obzirom na to da smo juče od Službe za informisanje gradske uprave tražili da nam poslije 35 dana čekanja dostavi odgovore na ova tri upita do 15.00 časova, a da to nisu učinili, ubuduće ćemo na odgovor čekati isključivo u zakonskom roku od 14 dana.

TrebinjeLive.info je uputio 10 novih upita svim nadležnim gradskim odjeljenjima o važnim pitanjima u našem gradu, koja su prijedlog građana Trebinja.