Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić posjetio je danas Bolnicu u Trebinju, gdje je sa rukovodstvom te ustanove razgovarao o finansijskoj stabilizaciji i rješavanju određenih problema.

seranic u bolnici trebinje.jpg

On je naveo da ga je rukovodstvo Bolnice upoznalo o tome da su u ovoj zdravstvenoj ustanovi smanjene liste čekanja.

"Druga stvar o kojoj smo razgovarali odnosila se na odrđene usluge koje bi ove ustanovu izdigle, prije svega, sa aspekta prihodovne strane. Razgovarali smo i o određenim vrstama usluga koje bi se, s obzirom na položaj Trebinja, mogle pružati i turistima", rekao je Šeranić.

On je najavio da će Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske formirati timove koji će posjetiti sve bolnice u Srpskoj i radiće analizu po pitanju organizacije i funkcionisanja tih zdravstvenih ustanova.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice u Trebinju LJubica Miljanović istakla je da današnja posjeta resornog ministra odražava želju, spremnost i odlučnost Vlade Republike Srpske da unaprijedi zdravstvenu zaštitu stanovnika.

Navodeći da je u Bolici Trebinje napravljen presjek stanja, kako finansijskog, tako i kadrovskog, ona je rekla da problemi postoje, ali da se nadaju da će zajedno sa republičkim institucijama i organima lokalne samouprave uspjeti da ih riješe.

"Što se tiče finansijskog stanja, Bolnica je, kao i sve druge u regionu, u određenim dugovima i prema dobavljačima i prema započetim projektima, ali napravićemo sanacioni plan", dodala je Miljanovićeva.

Nakon Bolnice, Šeranić je posjetio i Udruženje dijabetičara u Trebinju.