Na području grada Trebinja u 2018. godini dolazilo je do narušenog stanja bezbjednosti zbog paljevina vozila, od kojih je pet od šest u međuvremenu riješeno, istakao je danas načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa.

zarko-laketa-cjb-trebinje.jpg

"To su krivična djela koja su opterećivala ovu Policijsku upravu, a samim tim i stanje bezbjednosti bilo je narušeno", rekao je Laketa, prenosi Srna.

On je, ipak, ocijenio da cjelokupno stanje bezbjednosti u 2018. ocjenjuje na visokom, zadovoljavajućem nivou, kao i da je evidentan stalni trend smanjenja ukupnog broja krivičnih djela u odnosu na višegodišnje analize.

"Iz oblasti kriminaliteta evidentiran je pad broja izvršenih krivičnih djela u odnosu na 2017. godinu, uz konstataciju stalnog trenda smanjenja ukupnog broja krivičnih djela u odnosu na višegodišnje analize", naveo je Laketa. 

Laketa je istakao da je evidentirano i smanjenje broja narušavanja javnog reda i mira. 

Prema njegovim riječima, u oblasti bezbjednosti saobraćaja podaci nisu zadovoljavajući, bez obzira na brojne akcije koje su realizovane. 

"Uprkos porastu broja saobraćajnih nezgoda, Policijska uprava dala je maksimalan doprinos na poboljšanju stanja bezbjednosti saobraćaja. Očito je da učesnici u saobraćaju nemaju dovoljno razvijenu svijest", ocijenio je Laketa. 

Laketa je u više navrata prošle godine tvrdio da je stanje bezbjednosti u Trebinju na zadovoljavajućem nivou, iako u tom momentu policija nije riješila nijednu paljevinu vozila u 2018.