FK "Leotar" član počeo je sa pripremama za nastavak polusezone. Stručni štab sa trenerom Rajkom Mičetom, njegovim pomoćnikom Veselinom Klimovićem i novim članom Vladimirom Todorovićem (dojučerašnjim prvotimcem) okupio je fudbalski pogon Trebinjaca.

Fk leotar pripreme.jpg

Na prvom treningu odazvao se 21 igrač. Većinom su to stara, poznata imena, ali viđena su i dvojica novajlija Ivan Asanović i Mladen Perović.

Asanović igra u napadu, a dolazi iz FK "Berane", a Perović je lijevi bek, koji je odigrao 14 utakmica za FK "Famos" iz Vojkovića.

Miroslav Prelo se oprostio od aktivnog igranja, a zeleno svjetlo za mijenjanje sredine dobili su Nikola Mrkaić i Filip Vujović.

Trener Rajko Mičeta istakao je da je FK "Leotar" na vrijeme počeo sa pripremama. Sve igrače čeka naporan rad, a dovedena su za sada dva pojačanja i sve je usmjereno na to da se ove godine napravi plasman u Prvu ligu Republike Srpske.

"To su ciljana pojačanja. Trebamo se pojačati sa još nekoliko igrača, a njih ne dovodimo zbog kvantiteta nego da budu pojačanja i to u veznom redu i pozadi. Tako ćemo sve linije pojačati jer cilj pred nama je dostižan, ali treba dosta napornog rada i treninga da se ostvari", rekao je Mičeta.

Leotar je od početka prvenstva bio spreman da će cijelu sezonu odigrati van Trebinja, u Bileći, i kako stvari stoje pitanje je hoće li se ijedna utakmica odigrati na Policama.

Pojacanja fk leotar.jpg

Treninzi će se održavati na stadionu, teretani, dvorani i tražiće se alternativna rješenja za rad koji neće biti usporen.

"Kroz ove treninge što prije ćemo iskristalisati najbolju ekipu koja će se nositi sa svim izazovima u šampionatu", kazao je Mičeta.

Za vrijeme priprema Leotar će odigrati minimalno sedam utakmica, a već su dvije zakazane na turniru "Mimoza 2019" sedmog i desetog februara protiv FK "Igalo" i FK "Zlatibor" - Čajetina člana Prve lige Srbije ili FK "Sutjeska", koja je jesenji prvak Crnogorske fudbalske lige.

Ostale pripremne utakmice diktiraju vremenski uslovi, a u kontaktu su sa dosta ekipa iz Crne Gore, Federacije BiH ili protiv ekipa koje se nalaze na pripremama u okruženju.

Leotar se nakon jesenjeg dijela prvenstva nalazi na drugom mjestu sa 36 bodova i zaostaje dva boda za FK "Jedinstvo" iz Brčkog.

Početak prvenstva je deveti mart kada ekipi iz Polica u goste dolazi FK "Guber" iz Srebrenice.