Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas u Trebinju u odvojenim sastancima za zamjenikom gradonačelnika Mirkom Ćurićem i generalnim direktorom Elektroprivrede RS Lukom Petrovićem.

cubrilovic petrovic curic (2).jpg

Čubrilović je istakao da ga je Ćurić upoznao sa ključnim gradskim problemima, ali da ga posebno raduje što je Trebinje u protekle dvije godine postalo primjer širom Srpske.

"Raduje me što trebinjska vlast ima viziju kako da unaprijedi život građana i stvori bolje uslove za investitore, zbog čega ovaj grad ima ocjenu povoljnog privrednog ambijenta", naveo je Ćubrilović.

On je rukovodstvu grada poželio da u 2019. godini nastavi uzlaznom putanjom i sa realizacijom svih značajnih kako socijalnih, tako i infrastrukturnih projekata.

"Trebinje je jedno vrijeme bilo opterećeno sa velikim brojem zaposlenih u Gradskoj upravi, ali se to rješava na kvalitetan način kako ljubi ne bi ostali bez posla", rekao je Čubrilović.

Ćurić je kazao da je Čubrilovića upoznao sa realizovanim ciljevima u 2018. godini, kao i sa planovima za ovu godinu, ističući da je zajednički zaključak da je realizovano više značajnih projekata i da je Trebinje postalo primjer lokalne zajednice u Republici Srpskoj.

"Mnogo nam znači što imamo punu podršku republičkih institucija u rješavanju određenih problema, ali i predstavljanju dobre prakse koju sprovodimo u našem gradu", rekao je Ćurić.

Čubrilović se nakon razgovora sa Ćurićem sastao sa generalnim direktorom Elektroprivrede Republike Srpske Lukom Petrovićem.

Na sastanku je istaknuto da ovo najznačajnije javno preduzeće u Republici Srpskoj u ovoj godini započinje čitav niz reformi koje će omogućiti da bolje, sigurnije i uspješnije poslovanje cijelog sistema.

cubrilovic petrovic curic (1).jpg