Od posljednje utakmice u Drugoj ligi Republike Srpske-grupa istok, kada je pobijeđena "Budućnost" iz Pilica, prošlo je dva mjeseca i fudbaleri "Leotara" nalaze se na odmoru.

fk leotar (2).jpg

Jesenji dio prvenstva je prošao i ekipa iz Polica je na drugom mjestu sa 36 bodova, uz 12 pobjeda i dva poraza, uz gol razliku 36:6.

Dva poraza Leotar je doživio u Brčkom od FK "Jedinstva" koji se nalazi na prvom mjestu u prvenstvu (sa 38 bodova) i u Istočnoj Ilidži od FK "Famos".

Igrači trenera Rajka Mičete ostvarili su, nakon petog kola, devet uzastopnih pobjeda. Drugo mjesto na tabeli daje za pravo da se Leotar nada najboljem - da na kraju prvenstva bude prvi i da uđe u Prvu ligu Republike Srpske.

"Zaostatak od dva boda nas tjera da napravimo promjene u ekipi koje će napraviti dobar rezultat u predstojećoj sezoni. Činjenica je da ekipu koja nam bježi dva boda dočekujemo kao domaćini, ali to neće biti odlučujuće. Ako dobijemo može nam biti lakše za neke stvari, ali ako izgubimo trka nije završena", rekao je Mičeta. .

Prema Mičetinim riječima, brzo će početi pripreme i evidentno je da će se ekipa pojačati. Pripreme će se iskoristiti da se neki uočeni nedostaci isprave, da se fizički nivo podigne i da igrači maksimalno pripremljeni dočekaju početak prvenstva.

"Prvenstvo je obilježla trka u dvoje za viši rang i tako će biti do kraja", nada se Mičeta.

Sve utakmice je Leotar kao domaćin odigrao u Bileći.

Kapiten Leotara Risto Perišić je 14. utakmica predvodio svoju ekipu i svih 1.260 minuta, Mićo Janjić je proveo 1.225 minuta, Milorad Cimirot 1.212, Vasilije Vučić 1.145...

Bez minutaže su Mićo Vukanović i Nemanja Brković.

Golove za Leotar postigli su Miloš Perović 10, Lazar Zečević sedam, Dragan Ristić i Jovan Bokić po pet, Anel Ramić tri, Nikola Komlen dva, Milorad Cimirot i Vladimir Todorović po jedan i dva autogola (Ivanović "FK "Proleter" Dvorovi i Mulamustafić FK "Guber").