U Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" predstavljena su tri nova igrača KK "Leotar" - Miloš Stojanović, Vasilije Šaraba i Aleksandar Tunguz.

kk leotar.JPG

Nakon kratke pauze košarkaši su krenuli sa radom 3. januara i ulaze u nastavak prvenstva sa druge pozicije sa devet pobjeda i dva poraza i imaju poraz više od vodećeg KK "Borca".

Miloš Stojanović dolazi iz Leskovca. Igra na poziciji tri, četiri. Igrao je u KK "Dunav" Stari Banovci člana Košarkaške lige Srbije, KK "Konstantin" iz Niša, KK "Zdravlje" - Leskovac, juniorsku sezonu u KK "Bajern" iz Minhena. Stigao je u klub koji ima velike ambicije i prema njegovim riječima primarni cilj je ulazak u Premijer ligu BiH.

"Zadovoljan sam kako me je primila i uprava i igrači. Treniramo dobro, dva puta dnevno i idemo ka našem cilju", rekao je Stojanović.

Rođeni Trebinjac Vasilije Šaraba igrao je na CCCAA koledžu (California community college athletic association) u Sjedinjenim Amaeričkim Državama.

Igra na poziciji broj tri, a ima 21 godinu. Poznat je široj javnosti kao basketaš (3X3), kao košarkaš koji je od 100 pokušaja postigao 97 trojki, a proglašen je najboljim igračem u prvoj smjeni osmog tradicionalnog međunarodnog košarkaškog kampa "Dejan Bodiroga".

"Očekujem da uđemo u Premijer ligu. Došao sam u svoje Trebinje jer je to moja kuća i zato sam se vratio. Za sada je sve dobro i nadam se najboljem", naveo je Šaraba.

Nakon provedenih šest mjeseci u KK "Sutjeska" iz Foče, u svoje staro jato vratio se Aleksandar Tunguz.

On igra na poziciji beka, a 1999. je godište.

"Ja sam novi-stari igrač, a atmosfera je odlična. Ambicije su poznate - ulazak u Premijer ligu", kazao je Tunguz.

Trener Leotara Dražen Šegrt je rekao je da se radi o igračima koji su prijeko potrebni zato što je raširen roster.

Povredom Fimića smanjio se broj igrača, ali dolaskom trojice novih povećala se konkurencija.

"Prvih pet, šest kola biće jako teško. Idemo i Prijedor, Foču, Sokolac, Bjeljinu, a kući dočekujemo ekipe od kojih smo izgubili u 'Radnik BN' iz Bijeljine i 'Borac' iz Banjaluke. Mogu da poručim gledaocima da dođu, da nas podrže, a da ćemo se mi boriti da ostvarimo svoj prvi cilj, a to je plej-of", rekao je Šegrt.

U subotu, 19. januara, počinje prvenstvo Prve lige Republike Srpske i u 12. kolu KK "Leotar" gostuje u Prijedoru gdje ga dočekuje domaća ekipa KK "Prijedor".