U Odjeljenju za prostorno uređenje ni nakon mjesec dana od upućivanja upita portala "TrebinjeLive.info" nisu našli za shodno da građanima Trebinja objasne zbog čega još uvijek nisu sanirane staze u gradskom groblju u Podgljivlju.

staze gradsko groblje podgljivlje (2).jpg

Iako smo portparolu grada Slađani Gajić poslali upit još 17. decembra 2018., a prije nekoliko dana i zahtjev da nam pojasni zbog čega nam još uvijek nisu dostavljeni odgovori, odgovor do ovog momenta nismo dobili, kao ni pojašnjenje zbog čega kasni.

Gajićeva nam je u kratkom telefonskom razgovoru samo pojasnila da je upit i zahtjev proslijedila nadležnom Odjeljenju i njegovom načelniku Marku Rikalu, ali da odgovore nije dobila, zbog čega ih nije ni poslala.

Više građana Trebinja u posljednje vrijeme pisalo je na imejl adresu portala TrebinjeLive.info o stazama u gradskom groblju, koje su zapuštene, ne održavaju se i neuslovne su prilikom sahrana zbog neravnina, kamenja i nagomilanog pijeska koji nanosi voda.

staze gradsko groblje podgljivlje (3).jpg

Nijedna staza u gradskom groblju u Podgljivlju nije uređena.

Naši sugrađani kažu da su bili svjedoci kada je posmrtna povorka u gradskom groblju Podgljivlje bila primorana da ide oko spomenika, jer se postojećim stazama nije moglo proći zbog leda i vode.

"Ovaj problem je prisutan godinama, ali nadležni nikako da ga riješe. Čim kiša padne odmah se nataloži pijesak i zemlja, a na dijelovima odakle su se slili, pojave se kamenja", kaže jedan naš sugrađanin.

Ista situacija je i u donjem i gornjem gradskom groblju u Podgljivlju.

Sanacija staza u gradskom groblju u Podgljivlju je najavljena još prošle godine, ali od realizacije tog projekta za sada nema ništa, a od nadležnih u prostornom uređenju nismo mogli da saznamo da li su u ovoj godini predvidjeli finansijska sredstva kako bi ispunili ono što su obećali sugrađanima.

staze gradsko groblje podgljivlje (4).jpg

staze gradsko groblje podgljivlje (1).jpg