Stanovnici trebinjskog naselja Petrovo polje tvrde da su u potpunosti zaboravljeni, da se u njihovoj mjesnoj zajednici ne realizuju infrastrukturni projekti, dok onaj jedan koji je započet - ne radi se na način kako bi trebao.

petrovo polje trotoar.jpg

To je bio i povodom da blokiraju glavnu saobraćajnicu u ovom naselju i upozore nadležne, prvenstveno Odjeljenje za prostorno uređenje, da mora mnogo ozbiljnije da radi i prati realizaciju projekata, a ne da im se mještani skoro na svakom projektu žale i po nekoliko puta.

Iako im je prije više od jedne decenije obećan trotoar, tek prošle godine su postavljeni ivičnjaci. Međutim, tvrde tamošnji stanovnici, ispostavilo da je to urađeno fušerajski, zbog čega se jedna saobraćajna traka nalazi pod vodom jer "stručnjaci" nisu predvidjeli izgradnju oborinske odvodnje.

Mještanin ovog naselja Dražen Marić rekao je da tokom kiše putu bude i do 20 centimetara vode, zbog čega je ona neuslovna za normalno odvijanje saobraćaja, ali i veoma opasna za najmlađe stanovnike ovog naselja.

"Djeca kada idu u školu - idu po ivičnjacima da ne bi ukrozili saobraćaj. Svakodnevno su bili izloženi rziku, a škola počinje ponovo za nekoliko dana", naveo je Marić.

I njegov komšija Ilija Ratković istog je mišljenja. Nadležni, kaže, moraju da pronađu rješenje za ono što su započeli, jer aktuelno ne valja i samo stvara dodatne probleme.

"Saobraćajnica se mora asfaltirati, kako bi se podigao njen nivo, ali i uraditi oborinska odvodnja", istakao je Ratković.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Marko Rikalo kaže da stanovnici ove mjesne zajednice treba da budu strpljivi.

"Sve će ovo proći i na ljeto ćemo svi biti zadovoljni i aktuleni problemi će se zaboraviti", poručio je Rikalo.

Radovi se, pojasnio je, trenutno ne izvode zbog loših vremenskih uslova, ali uvjerava da će sve biti završeno do ljeta ove godine.

Problema na realizaciji projekata u gradu bilo je i na istočnoj obilaznici, gdje smo od stanovnika okolnih naselja saznali da se nadležni iz Odjeljenja za prostorno uređenje nisu udostojili ni da na pojedine zahtjeve odgovore, a kamoli da stručno razmotre njihove zahtjeve i molbe.

Sličnih problema bilo je i u Banjevcima, gdje je u toku izgradnja saobraćajnice do novog gradskog groblja.