U svakoj prilici i uz svaku kombinaciju sa crnim kaputom garantujemo da nema greške. Danas vam pišemo o ovom magičnom komadu koji se transformiše i kao kameleon dopunjava kako svakodnevne, tako i one malo svečanije odjevne kombinacije.

crni kaput (1).jpg

Koje kriterijume mora da ispunjava dobar crni kaput?

Svaka dama koja se ikada upustila u potragu za dobro krojenim crnim kaputom zna da se ta potraga može izjednačiti sa traženjem dobrog muškarca.

Kaput mora biti od kvalitetnog materijala, jer jednom kada nađete onaj koji vam u svemu odgovara poželićete da ga nosite što duže.

Takođe poželjno je da bude topao, ali ne predebeo, kako biste mogli da ga nosite već od kraja septembra pa do sredine proljeća. Odlučite se za neki malo tanji, a utopljavajte kombinaciju šalovima i slojevitim oblačenjem.

Ovo ne znači da kaput mora biti skup! Ali morate već na prvi pogled ocijeniti da li će vaša „veza“ dugo trajati.

Crni kaput je zahvalan za održavanje, ali ako ima potrebe da ga sa vremena na vrijeme osvježite najbolje je da ga odnesete na hemijsko čišćenje jer se može desiti da od pranja u veš mašini izgubi formu. Strah nas je i da spomenemo šta bi se moglo desiti ako se kojim slučajem opere na pogrešnoj temperaturi.

Druga jednako bitna stvar je kroj kaputa. Ova stavka će vam vjerovatno zadavati muke kao i nama. Bilo da ste visoki, niski, mršavi ili malo popunjeniji, bićete prava srećnica ako iz prve ubodete odgovarajuću dužinu i širinu. A tek kada je dužina rukava u pitanju, trudite se da ne izgleda kao da ste ga pozajmili od starije ili mlađe sestre.

Pokušajte da u izboru crnog kaputa zaboravite na trendove. Naša preporuka je da izaberete kaput koji je malo iznad koljena, blago strukiran, i sa ravnim rukavima.

Potrudite se da ulovite baš taj kaput koji izgleda kao da su ga šili po vašoj mjeri, i svjedočićete njegovoj sposobnosti da „podigne“ svaku vašu odjevnu kombinaciju.

crni kaput (2).jpg

Kako da prilagodite crni kaput vašem stilu i načinu života

Često se provlači taj duo stil i način života, ali vaša garderoba mora biti usklađena sa vašim dnevnim obavezama, a trebala bi i da na neki način odražava vaš karakter. Zato vam donosimo po tri varijante za svaki segment života.

Kežual/Svakodnevna kombinacija

Bilo da ga kombinujete uz patike, ili neke čizme koje vas mogu sačuvati u iznenadnim proljećnim kišama, crni kaput će sjajno odigrati glavu ulogu u vašim svakodnevnim kombinacijama.

Poslovne kombinacije

Magija ovog klasičnog komada posebno dolazi do izražaja kada su u pitanju poslovne kombinacije. I ako vaša firma ima striktan kodeks oblačenja, lako čete ga prilagoditi uz vaš savršeni crni kaput.

Crni kaput možete nositi u nekim svečanijim prilikama. Preko čega god da ga ogrnete izgledaćete sređeno i kao da ste se baš potrudili oko svoje kombinacije.