Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da se samo zajedničkim radom može doprinijeti najprije opstanku srpskog naroda, a zatim i njegovom napretku i boljitku.

dodik vucic unosenje badnjaka (2).jpg

Nakon unošenja Badnjaka u zgradu Predsjedništva u Beogradu, kojem su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i predstavnici Srba iz regiona, Vučić je rekao da se prije nekoliko godina sa Dodikom dogovorio da uvedu novi princip u odnose između Srbije i Srpske i izrazio nadu da je to uspjelo i u odnosima sa predstavnicima Srba u Crnoj Gori, Makedoniji i Hrvatskoj.

"To je princip da uvek razgovaramo, a da čak i kada nismo saglasni o nekim pitanjima nikada, ne samo da ne vređamo jedni druge, već da ne idemo jedni protiv drugih, da nikada Srbija ne ide protiv Srpske, da nikada Srpska ne ide protiv Srbije, da nikada ne govorimo loše o našem narodu, ni o predstavnicima srpskog naroda i u Crnoj Gori i Makedoniji i Hrvatskoj i da gledamo da radimo što je moguće više zajedno i u korist našeg naroda", rekao je Vučić.

On je zahvalio predstavnicima srpskog naroda koji su došli, ističući da su Badnji dan i Božić važni dani kada se ljudi okupljaju oko svojih porodica i trenutak "da se razmisli šta je činiti za srpski narod".

dodik vucic unosenje badnjaka (1).jpg

Vučić je posebno čestitao nastupajući Božić srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i poručio da je Srbija uz svoj narod posebno kada je teško, dodavši da ni ova godina neće biti mnogo lakša.

"Kao predsednik Srbije imam obavezu da kažem da Srbi žele samo da sačuvaju svoje srpsko ime i prezime nikoga ne ugrožavajući i poštujući integritet svih zemalja oko nas. Na to imamo pravo po svim međunarodnim pravnim aktima i to ćemo da činimo - da štitimo svoj rod i svoje ime i prezime i istovremeno da čuvamo srpski jezik i ćirično pismo", rekao je Vučić.

On se u prisustvu vikara srpskog patrijarha, episkopa remezijanskog Stefana, koji je služio Bogosluženje prilikom unošenja Badnjaka, zahvalio i Njegovoj svetosti patrijarhu Irineju na tome što uvijek ističe neophodnost jedinstva srpskog naroda, očuvanja vitalnih nacionalnih interesa i neophodnost da se rađa više djece, kako ne bi nestali kao narod.

Tradicionalnom unošenju badnjaka u zgradu Predsjedništva na Andrićevom vencu prisustvovali su i premijer Srbije Ana Brnabić, predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac, predsjednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoilković, predsjednici Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević, kao i poslanik "Ujedinjene Crne Gore" u crnogorskom parlamentu Goran Danilović.

Vučić se nakon unošenja Badnjaka sastao sa predstavnicima Srba iz regiona.