Koalicija okupljena oko SNSD-ovog kandidata za gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića očekuje najubjedljiviju pobjedu do sada na izborima zakazanim za 17. februar, jer građani prepoznaju da se u gradu radi, da su preovladali mir i jedinstvo i da se svi započeti projekti realizuju ili su već realizovani.

snsd 3.jpg

Poručio je ovo danas predsjednik gradskog odbora SNSD-a Luka Petrović na novogodišnjem prijemu za aktiviste stranke, navodeći da ova partija razmišlja o Trebinju kao gradu koji ima budućnost, zbog čega snosi i najveću odgovornost za njegovo buduće bitisanje.

Petrović je istakao da su u gradu u protekle dvije godine pokrenuti projekti čija je vrijedost više desetina miliona maraka, a da će u ovoj godini biti završeni svi započeti projekti, kao i da se očekuje početak nekoliko značajnih investicija i realizacija sva 32 socijalna programa.

"Putevi Republike Srpske raspisaće u narednim danima tender za izgradnju zapadne obilaznice oko Trebinja, kojom će biti spojeni 'Grad Sunca' i magistralni pravac za Dubrovnik. U realizaciju tog kompleksa iz gradskog budžeta je do sada uloženo oko 2,5 miliona KM, čime je izgrađen vodovodni sistem i nova saobraćajnica. I dalje ćemo ulagati u taj kompleks, ali ucjene nećemo trpjeti", naveo je Petrović, koji je i bivši gradonačelnik Trebinja.

Nastavlja se i sa ulaganjima u vodovodni sistem, te sisteme navodnjavanja koji će omogućiti da svaki Trebinjac ima mogućnost da se bavi poljoprivredom, a na puteve do većine sela na području trebinjske opštine biće postavljen asfalt.

Svi započeti projekti poput vatrogasnog doma, stadiona u Policama, sistema za navodnjavanje, zatvorenog bazena, uređenja Male i Velike potočine, izgradnje novog objekta "Vrelo oko" - biće završeni u ovoj i početkom naredne godine, a uskoro počinju i radovi na izgradnji duhovnog centra u Mrkonjićima, koje finansira Vlada Srbije.

Petrović je istakao da je osim velikih kapitalnih investicija veoma važna i realizacija socijalnih programa, kojim grad pomaže porodici - kao najvažnijoj ćeliji društva, ali i realizuje druge značajne podsticaje u poljoprivredi putem Agrarnog fonda.

luka  snsd.jpg

Govoreći o, kako je rekao, najvažnijem projektu za Trebinje - izgradnji istočne obilaznice, Petrović je istakao da će u ovoj godini početi izgradnja mosta preko rijeke Trebišnjice koji će da finansiraju Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/, dok će u 2020. početi izgradnja obilaznice od Aleksine Međe do Banjevaca čija će izgradnja trajati od dvije do tri godine.

"Sve ovo je važno za grad. U svakodnevnom razgovoru sa Trebinjcima vidim da oni prepoznaju ono što činimo za grad i zato sam ubijeđen da će Mirko Ćurić na februarskim izborima pobijediti sa 80 naprema 20 odsto glasova. To će biti veličanstvena pobjeda, pobjeda ljudi koji imaju snagu i energiju da se bore za svakog Trebinjca, za svakog običnog građanina i za svakoga ko je spreman da radi u interesu za Trebinje", poručio je Petrović.

Prema njegovim riječima, i u narednom periodu njihova deviza biće saradnja, mir, jedinstvo i radna atmosfera jer se samo na taj način mogu praviti ozbiljni rezultati.

"Kada god neko kaže da treba protestovati i štrajkovati - ne misli dobro gradu, pa iako, možda, ima razloga za to. Na takav način se ne postiže rezultat. Rezultat se može postići samo razgovor, jer dijalog najbrže i najbolje rješava sve probleme", kategoričan je Petrović.

On je istakao da je Ćurića podržalo devet političkih stranaka, dok su uz njegovog protivkandidata doktora Sašu Borjana stala dva politička subjekta.

"SDS već treći izborni ciklus nema svog kandidata. Međutim, to, izgleda nije najveći poraz SDS-a. Još veći poraz te stranke će biti, a to ćete vidjeti 17. februara naveče, što će većina njihovih glasača glasati za našeg kandidata", naveo je Petrović.

Kandidat SNSD-a i još osam političkih partija za gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić istakao je da će svi projekti koje su obećali u "pobjedničkoj platformi" 2016. godine - biti ispunjeni i da već uveliko pripremaju novi investicioni ciklus zbog čega većina Trebinje vidi mnogo ljepšim očima nego prije tri godine kada su se pojedinci potrudili da od Trebinja naprave najveći sklandal grad u regionu.

On je istakao da je Trebinje veliko gradilište,  a da opozcija može samo da priča o tome kako je ostavila deficit 2016. godine, kako su prodavali zemlju svih Trebinjaca u bescjenje i kako su, za svega četiri godine, "prekrečili tri fasade i renovirali javni ve-ce", naveo je Ćurić.

miko 1.jpg

Ćurić je rekao da je današnja opozicija imala šansu ali da je nisu znali iskoristiti i da ih je narod svojim glasanjem kaznio za sva vremena.

"Neće Trebinjci da nam se smiju svi u regionu, da se šalju ružne slike i da galamžije i skandal majstori ponovo vode Trebinje. To su prošla vremena i ne ponovila se. Zato će ovi izbori biti samo potvrda i jasna poruka svima njima - da se gradi i radi kao i u protekle dvije godine", jasan je Ćurić.

Prema njegovim riječima, 504 lica u protekle dvije godine zaposlena su kroz projekte grada i Zavoda za zapošljavanje, za koje je izdvojeno više od 3,1 milion KM.

"Danas vam kažem, trenutna razlika je 80 naprema 20 u korist SNSD-a. Do izbora razlika može biti samo veća. Tim, rad i energiju svi prepoznaju", poručio je Ćurić.

snsd 4.jpg