Turisti iz svih zemalja iz regiona stigli su u Trebinje da dočekaju Novu 2019. godinu, pa smo tako pod platanima sreli grupe iz Sarajeva i Splita, dok smo na Crkvini zatekli goste iz Beograda, Podgorice, Banjaluke.

Turisti trebinje.jpg

Marko iz Splita je po prvi put u Trebinju. Kaže da je oduševljen gostoljubljivošću domaćina, ljepotom Trebinja i da jedva čeka večerašnji koncert na Trgu.

Istog je stava i njegova koleginica Ivona, kojoj je ovo drugi boravak u gradu pod Leotarom.

"Na njen nagovor došao sam u Trebinje. Zaista je lijep grad, žao mi je što ranije nisam bio, ali sada ću biti češći gost", poručuje Marko.

IMG_20181231_57485.jpg

Goran i Marija iz Beograda stigli su kod prijatelja. Trebinje je za njih nezaobilazna destinacija tokom ljetnih mjeseci, a ove godine odlučili su da u našem gradu uz Dženana Lončarevića dočekaju Novu godinu.

"Večaras smo na Trgu, gde bismo drugo bili. Sa nama su došli i prijatelji iz Nemačke, koji su po prvi put u Trebinju. Oduševljeni su", kaže Marija.

Direktor Turističke organizacije Marko Radić navodi da su svi smještajni kapaciteti popunjeni i da turista za doček Nove godine nikad više nije bilo.

Trebinjce i brojne goste večeras će u Novu 2019. godinu uvesti popularni pjevač Dženan Lončarević.

Početak muzičkog programa je u 21.30 sati.

Turisti trebinje nova godina.jpg