Iako se u ponedjeljak tokom posljednjeg dana 2018. godine očekuje nestabilno vrijeme s padavinama na granici kiše i snijega, uoči samog dočeka Nove godine padavine bi trebalo da prestanu, pa tako oni koji slave na otvorenom mogu biti bezbrižni, kaže Nebojša Kuštrinović, meteorolog iz Banjaluke.

trebinje-grad-vazdug.jpg

On kaže da nas u subotu očekuje lijep, pretpraznični dan, s malo nižom temperaturom nego u petak, dok bi u nedjelju trebalo da dođe do naoblačenja, kada se u poslijepodnevnim satima očekuju slabije padavine na granici kiše i snijega u nizinama, a na planinama snijeg.

Božidar Perovanović, dežurni meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS, kaže da se u novogodišnjoj noći očekuje suvo i oblačno vrijeme, te umjereno hladno s temperaturom od nula do dva stepena.

"U ponedjeljak će biti malo kiše na sjeveru, susnježice, a u planinskim predjelima se očekuje snijeg. Sve te padavine bi trebalo da prestanu do 18-19 časova. Hladniji dani će nastupti tek nakon Nove godine", rekao je Perovanović.

On je rekao da će u subotu biti promjenjivo oblačno s povremenim sunčanim intervalima, a isto vrijeme se očekuje i u nedjelju.

"Biće provejavanja snijega u pojedinim višim planinskim predjelima. Dnevne temperature se očekuju od šest do devet stepeni", kaže Perovanović.

Ismira Ahmović, dežurni meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, kaže da će u ponedjeljak biti uglavnom nestabilno vrijeme.

"U ponedjeljak će u Bosni biti pretežno oblačno sa slabom kišom ili susnježicom u nizinama, te slabim snijegom iznad 700 metara nadmorske visine. U Hercegovini se očekuje malo do umjereno oblačno. Jutarnja temperatura većinom između minus dva i tri, a najviša dnevna temperatura između jedan i pet, na jugu zemlje od pet do devet stupnjeva", kaže Ahmovićeva.