Utakmicama 5. kola, u Sportskoj dvorani Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški" u Gorici završen je prvi krug takmičenja u okviru Mini basket lige koju organizuje Omladinska škola Košarkaškog kluba /KK/ „Leotar“.

kk leotar mini basket liga.JPG

Ovakva liga se nametnula kao rješenje za najmlađe košarkaše koji igranjem ovakvih utakmica stiču neophodno iskustvo.

Šezdesetak najmlađih treneri su podijelili u šest ekipa.

U proteklim kolima moglo se vidjeti da ima dosta talentovane djece. Pred njima je igranje još dva kruga lige, nakon čega će biti odigrani plej-of i veliko finale.

Mladi košarkaši godište 2007./2008. i mlađi nastupaju u Jadranskoj ligi, selekcije mlađih pionira pobijedile su na prvom turniru u „Basket 4 kids“ ligi Sport kluba, a zapažene rezultate ostvaruje pionirska, kadetska i juniorska selekcija.

I još jedan statistički podatak.

U okviru 5. kola Mini basket lige, „Nutela“ je pobijedila „Žandare“ sa 42-6, „Sokolovi“ – „Golden gejt“ sa 25-9, a u derbiju kola, baš kao i u pravoj NBA ligi, „Lejkersi“ su u neizvjesnoj utakmici pobijedili „Boston seltikse“ sa 25-24.

Nakon prvog kruga takmičenja, „Boston seltiks“ je najuspješniji sa četiri pobjede i jednim porazom. Identičan učinak imaju „Nutela“ i „Lejkersi“ ali slabiji koš količnik.

Liga se uskoro nastavlja na radost male armije košarkaša KK „Leotar“.