Doktor Saša Borjan i zvanično je kandidat trebinjskog opozicionog bloka za gradonačelnika na vanrednim izborima koji će biti održani 17. februara 2019. godine.

sasa borjan kandidatura (2).jpg

Opozicija će, kako je istaknuto, na predstojećim februarskim izborima izaći pod sloganom "Trebinje zaslužuje bolje" koji će na najbolji način prezentovati doktor Borjan koji je, kako je navedeno, simbol hrabrosti, slobode i stručnosti.

Kandidat za gradonačelnika dr Saša Borjan istakao je da se zbog političkog progona našao u situaciji da mora da pocijepa svoju fakultetsku diplomu doktora medicine.

"Najmanje je bitno što sam to ja, već je bitno da se pokaže u kakvom sistemu poremećenih vrijednosti mi živimo", naveo je Borjan.

Prema njegovim riječima, nije se kandidovao iz inata već iz razloga jer "Trebinje zaslužuje bolju vlast od aktuelne koja je vlada već dvije godine.

"I to zato što su Trebinjci na rubu egzistencije - od penzionera do mladih. Zato je u osnovi našeg programa običan građanin Trebinja, nestranački simpatizer i nestranački aktivista", poručuo je Borjan.

sasa borjan kandidatura (1).jpg

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović istakao je da će Trebinjci izraziti svojevrsnu referendumsku podršku doktoru Borjanu 17. februara, koja će mu donijeti "veličanstvenu pobjedu u kojoj će proraditi srpski inat".

On je istakao da osim podrške kandidatu za gradonačelnika, danas šalju i poruku osude zbog, kako je naveo, progona koji provodi režim /lokalna vlast/ u Trebinju prema dr Borjanu.

"Doktor svojim znanjem i svojom stručnošću hoće da pomaže građanima Trebinja i Republike Srpske, a ja pozdravljam njegovu hrabrost u borbi za svoja i prava svih građana", naveo je Borenović.

On je pozvao sve Trebinjce koji žele slobodu, pravdu i normalnu zemlju da podrže doktora Borjana.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da su prijevremeni izbori mnogo više od redovnih izbora i stranačkih politika, u kojima borbu vode demokratija i pravda na čijem čelu se nalazi Saša Borjan i, s druge strane, jednoumlje i propast koje predvodi režim /vladajuća garnitura/ u Republici Srpskoj.

"Naš zajednički kandidat je slika mladog i obrazovanog čovjeka, koji želi da živi u svojoj zemlji, koja baštini prave i istinske vrijednosti, koji želi da se afirmiše u svom Trebinju i Republici Srpskoj na osnovu svog znanja, a ne partijske poslušnosti", rporučio je Govedarica.

On je naveo da je Borjan veoma hrabar čovjek koji zaslužuje podršku svih Trebinjaca.

sasa borjan kandidatura (4).jpg

Narodni poslanik SDS-a Nebojša Vukanović naveo je da će se, ukoliko 17. februara pobijedi doktor Borjan, u Trebinje vratiti najveći investitor Rodoljub Drašković.

"Ukoliko ostane aktuelna vlast, siguran sam da će se gospodin Drašković povući iz Trebinja i da će obustaviti sve svoje investicije", naveo je Vukanović.

On je istakao da će se svi iznenaditi izbornim rezultatom doktora Borjana.

Narodni poslanik PDP-a Ljubiša Krunić pozvao je sve časne i poštene Trebinjce da daju podršku doktoru Borjanu, jer će tako podržati čast, poštenje i prave diplome.

On je istakao da je ovo i podrška dr Borjanu, koji je nedavno raspoređen na novo radno mjesto u Domu zdravlja i više neće raditi u Službi hitne medicinske pomoći.

Okupljeni građani zatim su prošetali ulicama Trebinja do Doma zdravlja, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog, kako su naveli, političkog revanšizma koji su prema doktoru Borjanu sproveli rukovodstvo ove ustanove i gradska vlast.

sasa borjan kandidatura (3).jpg