U Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" priređena je novogodišnja i božićna priredba na kojoj su učestvovali učenici ove ustanove od prvog do devetog razreda.

priredba skola vuk karadzic police (2).JPG

Priredba je bila podijeljena u tri bloka. Prvi blok bio je posvećen pjesmama i recitacijama Svetom Nikoli, dok su drugi blok učenici posvetili Božiću.

Nakon hora i recitatora koji su pjevali i govorili stihove posvećene Božiću, prikazan je igrokaz "Vertep". U njemu su mladi glumci simbolično prikazali Hristovo rođenje.

priredba skola vuk karadzic police (1).JPG

U trećem bloku mali recitatori i hor pjevali su pjesme posvećene Djeda Mrazu, Novoj godini, zimi i snijegu.

Na kraju priredbe, koja je trajala koliko i školski čas, školski hor otpjevao je novogodišnju zdravicu.

U toku priredbe, a u skladu sa statutom "Fondacije Riste i Trifuna Petrovića" iz Zgonjeva, osmoro učenika iz iz ovog mjesta - Miljana Marić, Ana Ratković, Anđela Ratković, Filip Runjevac, Aleksandar Ratković, Marko Runjevac, Jovan Runjevac i Radoslav Runjevac dobili su knjige.

priredba skola vuk karadzic police (3).JPG

Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" Dragan Mrdić istakao je da je školski odbor ujedno i upravni odbor "Fondacije Rista i Trifuna Petrovića".

"U tom zavještanju stoji da se jednom godišnje dijele knjige djeci iz Zgonjeva. U skladu sa tim zavještanjem fondacija je kupila svakom učeniku osnovne i srednje škole poučne knjige i zadovoljstvo je učestvovati u održanju tog zavještanja i testamenta", rekao je Mrdić.