U sali Muzičke škole održan je prvi od dva novogodišnja koncerta učenika osnovne i srednje škole ove ustanove. Sala je bila popunjena do posljednjeg mejsta roditeljima, rodbinom i prijateljima, koji su sa velikim interesovanjem slušali ono što su učesnici koncerta pripremili.

novogodisnji koncert muzicke skole (3).JPG

Koncert je počeo izvođenjem numera od članova hora osnovne škole pod dirigentskom palicom Dušice Jaslar, violinu su svirali Anja Mumalo, Helena Tanasijević, Katarina Janković, Anđelija Dučić i Lorena Andrić, harmoniku Matija Ninković, violončelo Teodora Kovačević, harmoniku Simeon Mučibabić, violu Elena Lambeta, soprani Ana Grk i Teodora Tarana, kamerni trio Mateja Projević, Katarina Jovanović violina i Lana Perović klavir, kamerni trio Ana Kovač violina, Aleksandar Miš klavir i Danojel Pejanović viola, kamerni duo Marina Mučibabić i Marija Zirojević na flautama, kamerni duo Nevena Ćurčić na flauti i Anja Riđešić na klaviru i orkestar harmonika.

Repertoar je bio različit od tradicionalne južnoameričke pjesme "Un pochito cantas", "Pravoslavlje", "Ide mali meda", "Uralska igra", Tamburin", "Se tu della morte", "Skerecino", "Fandanguillo". "Koncert G- dur", "Tarantela", "Kohanočka", "Komad za dvije violine i orkestar"...

novogodisnji koncert muzicke skole (4).JPG

Izvođena su djela različitih autora od grupe "Galija", Kabalevskog, Dobrohotova, Goseka, Hačaturijana, Lista, Šostakoviča, Hajdna do ruske narodne.

Sa odsjeka prve generacije solo pjevanja predstavili su se soprani Ana Grk i Teodora Tarana. One su prvi put nastupali u novogodišnjem programu i čast im je bila da predstave šta su naučile u prvom polugodištu.

"Nama je bilo super i jedva smo čekali da imamo časove da sa profesorom Klaudijom Krkotić sviramo i pjevamo. Oduvijek nas je privlačilo pjevanje i čast nam je što nastupamo.Pjevanje je jedna vrsta umjenosti koja je značajna kao i druge vrste umjetnosti i drago nam je da možemo pokazati naš talenat i umjeće u ovoj vrsti muzike", rekla je Ana.

novogodisnji koncert muzicke skole (1).JPG

Anja Riđešić svira klavir i tokom ove kalendarske godine dosta je vježbala i na ovom koncertu pokazala je svoje umijeće.

"Ove godine išla je na četiri takmičenja u Tivat, Bijeljinu, Banja Luci i Aranđelovcu i na svim takmičenjima osvojila prvo mjesto" rekla je Anja.

Izvođači su nakon odsviranih numera dobili zaslužene aplauze za pokazano znanje i virtuoznost.

novogodisnji koncert muzicke skole (2).JPG