Strukovni sindikat doktora medicine Republike Srpske zahtjeva da nadležni organi, prvenstveno osnivač i upravni odbor trebinjskog Doma zdravlja, detaljno ispitaju stvarnu pozadinu i osnovanost odluke da doktora Sašu Borjana, mimo postojećeg ugovora o radu, rasporedi na niže i manje plaćeno radno mjesto.

sasa borjan  (2).jpg

U Sindikatu navode da postoji sumnja da se u ovom slučaju radi o zabranjenoj diskriminacija radnika zbog političkih opredjeljenja ili članstva u političkoj organizaciji.

Strukovni sindikat doktora medicine ponovo javno želi da ukaže da je krajnje vrijeme da se politka i politikanstvo konačno izbaci iz ljekarskih ordinacija, jer doktore medicine i njihovo znanje, vještine i rad treba posmatrati kao jedinstven društveni kapital koji je neophodan našoj zajednici, a ne kao običan trošak koji služi za međusobno potkusurivanje sukobljenih političkih opcija.

"Kao svom članu, sindikat će doktoru Saši Borjanu kao svom članu omogućiti stručnu pravnu pomoć u zaštiti njegovih prava iz radnog odnosa i to na isti način kako je to nebrojeno puta ovaj sindikat i do sada činio i bez obzira na političko opredjeljenje ili partijsku pripadnost članova ovog sindikata", navedeno je saopštenju pomenutog sindikata.

Podsjećamo, dr Borjan je juče pocijepao svoju fakultetsku diplomu doktora medicine zbog, kako je naveo, političkog revanšizma koji prema njemu sprovode gradska vlast u Trebinju i uprava Doma zdravlja.

Borjan, koji je do sada bio ljekar u službi Hitne medicinske pomoći, od 3. januara radiće u nemedicinskom sektoru.

Direktor Doma zdravlja Vaso Mijanović istakao je da je dr Borjan na novom radnom mjestu treba da bude njegov najbliži saradnik i član uprave ove ustanove, kao i da se ne radi o političkom revanšizmu već o unapređenju.