U narednom periodu biće nastavljene smjene u elektroenergetskom sektoru Republike Srpske, a među prvima biće smijenjeni pojedini direktori u Elektrohercegovini, te, kako se očekuje, kompletno rukovodstvo Rudnika i termoelektrane "Gacko".

elektrohercegovina.jpg

Iako je u ponedjeljak trebao da bude smijenjen, dugogodišnji izvršni direktor za ekonomske poslove u Elektrohercegovini Slavko Dangubić uspio je sačuva svoju fotelju, ali, kako saznaje TrebinjeLive.info - ne još zadugo.

Već u januaru očekuje se da mu se nadzorni odbor zahvali na saradnji.

Funkcija nije sigurna ni direktoru Draganu Saviću, ali će se o njegovoj direktorskoj sudbini raspravljati u narednom periodu.

Zbog katastrofalnih poslovnih rezultata koje bilježi gatačka terma dobro se ne piše ni prvim ljudima ovog nekadašnjeg giganta na čelu sa direktorom Miodragom Šešlijom, s obzirom na to da će, po svoj prilici, i ovu godinu RiTE završiti u debelom minusu.

RiTE-Gacko.jpg

Cjelokupno rukovodstvo biće smijenjeno, a u RiTE "Gacko" slijedi veliko i teško pospremanje ukoliko se ne želi da ovo značajno preduzeće stavi katanac u bravu, s obzirom na to da je, kako saznajemo, situacija više nego dramatična.

I tu se neće stati sa smjenama. Očekuju se u još nekim preduzećima elektroenergetskog sektora gdje se pojedini direktori ponašaju kao šerifi.

Smjena će, kako saznaje TrebinjeLive.info, biti i u još nekim preduzećima elektroenergetskog sektora u Trebinju.

Od sredine oktobra 2018. bez funkcija su ostali generalni direktor Elektroprivrede RS Radmila Čičković, izvršni direktor za ekonomsko-pravne poslove Dragoljub Reljić, direktor RiTE Ugljevik Đorđe Popović, direktor HE na Vrbasu Nedeljko Kesić.