ŽKK "Leotar 03" plasirao se u finale Kupa Republike Srpske nakon što je večeras u Banjaluci pobijedio ŽKK "Mladi krajišnik" sa 59:66 (13:12, 11:25, 21:13, 14:16).

Zkk leotar 03.jpg

Ovo je veliki rezultat za Malene koje su pokazale i dokazale da se mogu suprotstaviti svim ekipama u BiH.

Malene su hrabro ušle u utakmice sa željom da učine sve što je u njihovoj moći da se domognu finala Kupa. Nakon prvih deset minuta i rezultata 13:12, u drugoj četvrtini Trebinjke su pregazile domaćina i ovaj period dobile sa 11:25. Tako se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 24:37.

Treću četvrtinu domaće igračice su uzvratile i ovaj period su dobile sa osam koševa prednosti i u posljednjih deset minuta ušlo se sa 45:50.

Igračice trenera Milorada Nadaždina su skupile snage i hrabrosti tako da i tih posljednjih deset minuta očuvaju prednost i povećaju ga na konačnih plus sedam - 59:66.

Fenomenalnu partiju pružila je Jovana Milaković koja je imala dabl-dabl učinak.

Nakon utakmice trener Milorad Nadaždin nije krio zadovoljstvo jer je njegov tim ušao u fuinale Kupa.

Ovo je i peta uzastopna utakmica "Leotara 03" i to četiri u Premijer ligi i ova u Kupu.

"Ušli smo u finale Kupa i u prvenstvu ostvarili četiri pobjede i več faktički obezbijedili opstanak u društvu najboljih BiH ekipa u ženskoj košarci. Hvala mojim djevojkama na odličnim rezultatima u ovoj kalendarskoj godini, vjerovao sam u njih, a i one u mene kao trenera", poručio je Nadaždin.

Postoji velika mogućnost da se finale Kupa odigra u Trebinju, a protivnik ŽKK "Leotar 03" je ŽKK "Orlovi".

ŽKK "Mladi krajišnik": Radulović 7, Marjanović, Gligić 13, Rađenović 9 Kremenović 10, Kahrić 13, Stanojević 2, Borojević, Tadić 5, Šobota, Runić, Tasovac. Trener: Drago Karalić.

ŽKK "Leotar 03": Kešeljević 10, Gudelj 6, Šapurić, Milanović 5, Tomašević, Šijaković, Dostinić 18, Gordić, Milaković 27, Putica, Papović, Radovanović. Trener: Milorad Nadaždin.