Imate namjeru da odete na putovanje ali se još uvijek niste odlučili za destinaciju!? Mi vam predlažemo da vaš izbor bude Madrid. Ovo će biti idealna prilika da upoznate glavni grad Kraljevine Španije i uživate u jednom od naljepših gradova Pirinejskog poluostrva.

madrid (1).jpg

Ova prilika se ne propušta. Četiri noćenja, avionom iz Dubrovnika, platićete svega 230 evra, što je najpovoljnija cijena za vrhunsku uslugu i smještaj.

Madrid od 26. do 30. januara 2019. godine (2.-6. februara), avionom iz Dubrovnika za svega 230 evra!

madrid (3).jpg

PLAN PUTOVANjA

Polazak je 26. januara, odnosno 2. februara 2019. u 15.35 sati sa aerodroma "Čilipi" u Dubrovniku, a dolazak u Madrid je u 18.40 sati. Polazak iz Madrida je 30. januara, odnosno 6. februara u 12.05 sati, a dolazak u Dubrovnik je u 14.55 sati.

Smješteni ste  u jednom od dva hostela ili jednog hotela sa tri zvjezdice koji imaju svoje zasebne sobe i kupatilo:

  1. Isis 4 noćenja / 230 evra - samo noćenje,

  2. Rober ili Maria Luisa 4 noćenja 240 evra - samo noćenje - strogi centar grada.

Sobe su po Vašem izboru (dvokrevetne, trokrevetne, četvorokrevetne), a za jednokrevetnu ide doplata na upit.

Cijena obuhvata:

Avionski prevoz iz Dubrovnika, odabrani hotel, aerodromske takse i stručno pisan vodič sa svim neophodnim informacijama (kako od aerodroma do hotela, kako najlakše i najjeftinije doći do svih znamenitosti, istorijat najbitnijih znamenitosti, cijene ulaznica, preporuke, savjeti), ručni kofer 55x45x22cm i ranac.

Cijena ne obuhvata:

Transfer od aerodoroma do grada (2 evra), transfer do aerodroma u Dubrovniku.

* Važna napomena: Cijena je na super promociji.

Sve cijene su podložne promjenama, a uplatom prve rate se garantuje data cijena.

Dovoljno je samo da popunite kontakt formu u ovom tekstu i bezobavezno zatražite sve dodatne informacije koje Vas zanimaju od renomirane turističke agencije "Top holidays" iz Podgorice čiji agenti će Vas upoznati i sa najsitnijim detaljima ovog putovanja.

madrid (7).jpg

Madrid je glavni grad Kraljevine Španije i istoimene autonomne pokrajine i nalazi se u srcu Pirinejskog poluostrva. Godine 1561. je kralj Felipe II Madrid proglasio prestonicom onog što će ubrzo zatim postati najveća svjetska imperija. Danas o tim vremenima svjedoče muzeji, velelijepne građevine crkve, palate i parkovi.

Osvojiće Vas šarmom i energijom, vrlo tipičnom i neodoljivom.

Madrid je kako od nacionalnog, tako i od internacionalnog značaja za trgovinu, finansije i politički je i kulturni centar Španije. Grad kraljevskog kluba. Središte je španske uprave, pa osim kralja, u njemu žive i važni pripadnici vlade i vojske.

Ovdje je smešteno šest univerziteta, razne visoke škole, mnoga pozorišta, muzeji i druge kulturne ustanove.

madrid (4).jpg

Trg Puerta del Sol središte madridskog života, vrvi ljudima i sve je puno energije. Zgodan simbolički prikaz važnosti ovoga trga jeste i Tačka nultog kilometra, koja označava središnje mjesto španske ulične mreže.

Trgom dominira Kasa de Koreos, nekada zgrada Pošte, a danas sjedište madridske lokalne samouprave. Građevina je prepoznatljiva po satu koji se na njoj nalazi, i poznat je po tome što ga milioni pogleda obasipaju na novogodišnje veče, jer se upravo on smatra ”službenim brojačem”.

Na ovom mjestu se, takođe, nalazi i simbol Madrida-brončani spomenik medvjeda koji jede jagode sa stabla. Isti simbol nalazi se i na madridskom grbu.

madrid (5).jpg

Madrid je jedan od najvećih centara španske književnosti. U ovom gradu rođeni su neki od najboljih pisaca španskog Zlatnog vijeka, kao što su Lope de Vega, reformator španskog pozorišta.

Madrid je dom Španske kraljevske akademije. Akademija je stvorena 1713. godine inicijativom Huana Manuela Fernandeza Pačeka. 

Madrid je poznat po velikom broju muzeja, među kojima se najviše ističu muzeji umetnosti. U ulici Paseo del Prado nalaze se tri ovakva muzeja od svjetskog značaja, zbog čega je ovaj kraj poznat i kao zlatni trougao umjetnosti. To su Muzej Prado, Nacionalni muzej i umjetnički centar Kraljica Sofija i Muzej umjetnosti Tisen-Bornemica.

madrid (8).jpg

madrid (6).jpg