U Domu mladih otvoren je 13. INTERDIFest "Dani malih stvari" koji će trajati dvije večeri, tokom kojih će biti odigrane jedna predstava i tri monodrame.

13 interdifest dani malih stvari.jpg

Ovo je prvi put da festival nema takmičarski karakter.

Direktor INTERDIFesta Željko Milošević rekao je da ove godine po prvi put nema pratećeg programa, tribina, projekcije filmova, izložbi.

"Dani malih stvari ostaju i opstaju. Ove godine je najkraći, nema žirija, besplatne su predstave, a ovo je jedini profesionalni festival u ovom dijelu Republike Srpske", rekao je Milošević.

Festival je bio prekretnica u kulturnom životu Trebinja i prvi je koji je naplaćivao karte, te navikavao ljude da kultura nije besplatna.

Prve večeri prikazana je komedija "Dva mirisa ruže" studentskog pozorišta "Portal" pri Fakultetu savremenih umetnosti iz Beograda, koja je i na repertoaru Narodnog pozorišta.

To je priča o dvjema ženma koje kao potpune neznanke treba da spasu zajedničkog muškarca iz zatvora. To mogu uraditi skupljanjem ogromnog novca za njegovo oslobađanje. Dvije žene glume Olivera Nestorović i Emilija Guconić.

Dušan Simić glumi lik Mikele, konobarice koje nema u tekstu Emilia Karbaljide jer je ovaj lik stvaran tokom proba.

Druga predstava na bini Doma mladih bila je monodrama Senada Milanovića "Iz tri ugla" koja je rađena u produkciji Teatra "Fedra" iz Bugojna.