U koncertnoj sali Muzičke škole održan je tradicionalni "Nikoljdanski koncert" najmlađih učenika ove obrazovne ustanove.

nikoljdanski koncert (2).JPG

U prepunoj sali u kojoj su bili roditelji, prijatelji, rodbina i profesori, predstavio se hor pripremnog razreda pod upravom Silvane Stevanović i učenici na svim odsjecima prvog razreda.

Na klaviru su svirali Marija Banjak, Iva Ljubibratić, Sofija Brborić, Andrijana Rajković, Jakov Perišić-Glebov, Tadej Perišić i Nikola Tomašević, na harmonici Konstantin Milošević, Ivan Vuletić i Matej Basor, na gitari Anastasija Ivelja i Ivan Marinović-Ot, violinu Teodora Čolić i Anja Mumalo, violu Igor Joksimović, violončelo Emilija Jašić i flautu Jovana Vuković.

nikoljdanski koncert (1).JPG

Oni su izvodili kompozicije "Male varijacije", "Dafina", "Jutro", Petlić", "Klackalica", Leptiriću šareniću", "Alegreto", "Kad se ženi mačak"..., od kompozitora Griga, Mocarta, Berkoviča, Klasena, J. Kršića..., a sve su to pomno slušali njihovi profesori.

Svako od njih je nagrađen aplauzom kao i Hor pripremnog razreda koji je izveo duhovnu pjesmu "Ko Svetom Nikolaju služi", V. Gajića "Kad bi djeci" i dječiju iz Indonezije "Kočija".

nikoljdanski koncert (4).JPG

Prema riječima direktora Dušanke Babić, Muzička škola u ovoj školskoj godini broji 278 učenika na osam odsjeka - harmonika, violina, gitara, flauta, viola, violončelo, klavir i solo pjevanje.

"Broj učenika povećava se iz godine u godinu i to je zadovoljstvo za nastavni kadar jer radimo sa dobrom i primjernom djecom", istakla je Babić.

Završetak ove kalendarske godine u Muzičkoj školi će obilježiti koncertima učenika osnovne i srednje škole.

nikoljdanski koncert (3).JPG